Εννέα συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στο Μετς

Σε 9 συλλήψεις, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έπειτα από τον αγώνα βόλεϊ του Παναθηναϊκού με τον Εθνικό Πειραιώς στο γήπεδο του Μετς, προχώρησε η Αστυνομία.

Αρχικά έγιναν 11 προσαγωγές σε κοντινό πάρκο, ενώ στη συνέχεια οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι οκτώ από τους συλληφθέντες είναι Έλληνες, ηλικίας από 16 έως 39 ετών και ο ένας Αλβανός, οι περισσότεροι «γνωστοί» οπαδοί του Ολυμπιακού και παλιοί γνώριμοι των Αρχών από συμμετοχή σε συγκρούσεις οπαδών. Από το σημείο των επεισοδίων η ΕΛ.ΑΣ. κατέσχεσε 6 φωτοβολίδες, 22 ρόπαλα, 5 κράνη, 1 πυροσβεστήρα, 2 πτυσσόμενα γκλοπ, 1 μαχαίρι και μια συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Να θυμίσουμε ότι αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε σε οπαδούς που έβγαιναν από το γήπεδο, ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια, ενώ έβαλαν φωτιά σε επτά δίκυκλα και προκάλεσαν φθορές σε πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις που έσβησαν τις φωτιές, ενώ με την παρέμβαση της Αστυνομίας σταμάτησαν τα επεισόδια.

«Μετά τη λήξη του αγώνα ομάδα περίπου 50 ατόμων, οπαδοί της ομάδας του Ολυμπιακού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κράνη και κουκούλες επιτέθηκαν με σιδερένια και ξύλινα ρόπαλα, καθώς και φωτοβολίδες κατά των οπαδών της ομάδας του Παναθηναϊκού που αποχωρούσαν από το γήπεδο», αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωνα της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα