Εννέα τίτλοι προσφορά του Αλσατού!

Την εποχή του Αρσέν Βενγκέρ διανύει δίχως αμφιβολία η Άρσεναλ, που μετά τον εύκολο θρίαμβο επί της Άστον Βίλα με 4-0 στον τελικό του Γουέμπλεϊ, κατέκτησε το 12 της Κύπελλο, το έκτο με τον Αλσατό (δεύτερο συνεχόμενο) και είναι πλέον η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στο θεσμό.

Η μεγάλη Άρσεναλ διανύει μακράν την καλύτερη περίοδο της ιστορίας της από τη μέρα που κάθισε στον πάγκο της ο Βενγκέρ, όχι επειδή πήρε αήττητο πρωτάθλημα, δύο νταμπλ, τρία πρωταθλήματα μέσα σε έξι χρόνια υπό καθεστώς τεράστιου ανταγωνισμού και φυσικά τα έξι κύπελλα, ούτε επειδή έφτασε στον τελικό του Champions League. Διανύει την καλύτερή της περίοδο πολύ απλά επειδή έχει εμπιστευτεί έναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου και η διοίκηση κρίνει τη δουλειά του με τρόπο αντικειμενικό και όχι με το γνωστό. δημοσιογραφικό που ισοπεδώνει τα πάντα και μηδενίζει πρωταγωνιστές με μία αράδα!

Η Άρσεναλ από το 1997 που την ανέλαβε ο Βενγκέρ δεν έχει τερματίσει ποτέ κάτω από την τέταρτη θέση (!) και αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό. Μιλάμε για μία ομάδα που ναι μεν είχε δέκα πρωταθλήματα πριν από τον Αλσατό, αλλά επίσης υπήρχαν πολλές χρονιές που τερμάτιζε κάτω από τη δέκατη θέση!

Το 4-0 επί της Άστον Βίλα ήταν ακριβοδίκαιο.  Γουόλκοτ, Σάντσες, Καθόρλα και Ζιρού πέτυχαν τα γκολ του θριάμβου και χάρισαν στη μεγάλη Άρσεναλ την πρωτιά στον ειδικό πίνακα κατακτήσεων Κυπέλλων Αγγλίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα