“Ενοχλώ τους βολεμένους και τους λίγους”

Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν για να στηθούν κάλπες στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να αναδειχτεί ο νέος αρχηγός του κόμματος. Ο ένας εκ των υποψηφίων, Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε το πρωί της Πέμπτης στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα στην παράταξη, στην περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία

«Η ΝΔ έχει να αντιμετωπίσει ένα δίλημμα. Τα τελευταία χρόνια όλο συρρικνώνεται. Η ΝΔ δεν καταφέρνει να μιλήσει στην κοινωνία. Στη Βουλή δεν έχουμε χάσει καμία μάχη», δήλωσε αρχικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στον ΑΝΤ1. «Άρα σήμερα θα έχει πρόβλημα η ΝΔ αν έχει εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό;», διερωτήθηκε.

«Η ΝΔ κλείστηκε στον εαυτό της, έγινε ένα κόμμα των λίγων κι άφησε απ’ έξω όλα τα στελέχη που ήταν κοντά στην κοινωνία. Έγιναν αποκλεισμοί τα τελευταία χρόνια όλων των υγειών στελεχών, τα οποία ποτέ δεν τα ακούσαμε. Πηγαίναμε στα στελέχη μας μόνο όταν τους θέλαμε για ψήφους», εκτίμησε ως προς τα αίτια της «πτώσης» της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφορικά με την πολιτική κατεύθυνση του κόμματος, απάντησε ότι «πρέπει να μιλάμε από τους πολίτες που είναι από δεξιά, μέχρι κεντροδεξιά. Εγώ ανήκω στην κεντροδεξιά», επισήμανε, τονίζοντας ότι «εγώ δέχομαι τη στήριξη στελεχών από όλα τα πεδία».

Ο ίδιος σημείωσε σχετικά με τους άλλους υποψήφιους για την προεδρία της ΝΔ πως «εκπροσωπούν υποσύνολα της παράταξης». «Ενοχλώ, ενοχλώ τους βολεμένους, τους λίγους», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «έχει φάει πολύ λάσπη τον τελευταίο καιρό».

«Θα αλλάξω όσους κράτησαν μικρή και εγκλωβισμένη την παράταξη», σημείωσε χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα.

Η δεύτερη φορά που με πολεμάει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού έχει ήδη διαλέξει υποψήφιο και ονομάτισε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. «Από τα Μέσα που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά με χτυπάνε. Είναι λογικό να θέλουν έναν προσωρινό πρόεδρο, που να κρατάει σε χαμηλά ποσοστά την παράταξη» αιτιολόγησε, ξεκαθαρίζοντας ότι «ο κ. Μεϊμαράκης δεν θέλει να κρατήσει μικρή την παράταξη, όμως δεν μπορεί να κάνει το άλμα που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία».

«Ποτέ δεν υποστήριξα ή έκλεισα το μάτι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» είπε απαντώντας σε εκάστοτε «βολές» που έχει δεχτεί.

Κάποιον τον βολεύει να υπάρχει μικρή συμμετοχή, είπε ονοματίζοντας τον Ε. Μεϊμαράκη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «την Κυριακή θα έχει μεγάλη συμμετοχή».

«Το άλλο δοκιμάστηκε πριν από 1,5 μήνα κι είδαμε πού μπορεί να πάει», επισήμανε και ερωτηθείς για το τηλεοπτικό σποτ που «δείχνει» τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, απάντησε ότι «το σποτ δεν είχε καμία σχέση με τον κ.Μεϊμαράκη, αν δεν είχε μουστάκι μπορεί να έμοιαζε με τον κ.Μητσοτάκη» είπε και τόνισε ότι «στόχος μου είναι ο κ.Τσίπρας» εκτιμώντας ότι «εγώ μπορώ να κερδίσω τον κ.Τσίπρα».

«Στόχος του σποτ είναι να περάσει το μήνυμα ότι από την Κυριακή αλλάζουμε. Πρέπει να αποτινάξουμε από πάνω μας τις παλιές νοοτροπίες. Εγώ θα αξιοποιήσω τα παλιά στελέχη» είπε και ξεκαθάρισε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα είναι ενωμένη και όσο δυνατή δεν ήταν ποτέ, την επόμενη μέρα».

«Δεν έχουμε καμία διαμάχη οι τέσσερις υποψήφιοι μεταξύ μας», σημείωσε τέλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα