Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ, με το ποσό των 3.300.000 ευρώ, της οργάνωσης της μόνιμης αρχαιολογικής συλλογής του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων, ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η ανακοίνωση έγινε στην έδρα της αντιπεριφέρειας Χανίων παρουσία της γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη, των βουλευτών Βάλιας Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη, του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Get hands on tellhco.com and win new offers

«Μετά τη σημερινή εξέλιξη μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη λειτουργία σε πλήρη φάση του νέου αρχαιολογικού μουσείου» τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Βλαζάκη, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτόν δημιουργείται στην περιοχή της Χαλέπας, όπου βρίσκεται το νέο μουσείο, ένα νέο πολιτιστικό τρίγωνο για την πόλη, δεδομένου ότι στην ίδια περιοχή βρίσκονται η οικία-μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου, πολλά νεοκλασικά κτίσματα καθώς και το διατηρητέο συγκρότημα των παλιών βυρσοδεψείων.

«Η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού στο νησί αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Περιφέρειας» τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ανακοινώνοντας ότι ταυτόχρονα προχωρούν οι διαδικασίες για να προχωρήσει άμεσα η διαμόρφωση και του περιβάλλοντα χώρου του μουσείου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα