Εντυπωσιακές εικόνα από την εκπαίδευση της ΕΚΑΜ στα εκρηκτικά (photos)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε με μέριμνα και ευθύνη της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Στη συγκεκριμένη εκπαίδευση, διάρκειας τριών ημερών, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Βορείου Ελλάδος και στο πεδίο βολής του στρατοπέδου «Αντιστράτηγου Κατσάνη», στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης και συμμετείχαν επτά στελέχη της Ε.Κ.Α.Μ. Βορείου Ελλάδος.

Το προσωπικό της Ε.Κ.Α.Μ., στο πλαίσιο της αποστολής του, εκπαιδεύεται συνεχώς για την αντιμετώπιση σοβαρών και εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέρχεται με επιτυχία στο απαιτητικό, δύσκολο και ιδιόμορφο έργο του. Σκοπός της συγκεκριμένης εκπαίδευσης ήταν οι συμμετέχοντες αστυνομικοί να καταρτιστούν σε θέματα ασφαλούς χρήσης εκρηκτικών υλών, καθώς και σε τεχνικές και μεθόδους παραβίασης εισόδων-θυρών-τοίχων με τη χρήση εκρηκτικών υλών.

Διδακτικό προσωπικό της εν λόγω εκπαίδευσης αποτέλεσαν ειδικά εκπαιδευμένοι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Βορείου Ελλάδος ενώ το πρακτικό μέρος της παρακολούθησαν και δύο στρατιωτικοί του Κέντρου Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (Κ.Ε.Α.Π.) Ρεντίνας.

Την τελευταία ημέρα της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε επίδειξη από τους εκπαιδευόμενους αστυνομικούς στις εγκαταστάσεις της Ρεντίνας την οποία παρακολούθησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος, ως εκπρόσωπος του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστρατήγου Ανδρέα Αποστολόπουλου, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Μπουτσικούδης, ο Διευθυντής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Διευθυντής Διονύσιος Κούγκας, καθώς ο Διοικητής του Τ.Ε.Ε.Μ. και ο Διοικητής της Ε.Κ.Α.Μ. της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Νικόλαος Ράλλης και Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σταύρος Μαγαλιός, αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα