Εντός της ημέρας η απόφαση για την απεργία στα ΑΕΙ

Συζητήθηκε -και αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι το βράδυ η απόφαση – η προσφυγή του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, κατά της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου  Πολυτεχνείου.

Ο υπουργός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού ,Αντώνη Σαμαρά, καταθέτοντας αγωγή  ενώπιον του αρμόδιου Πρωτοδικείου κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, με σκοπό την αναγνώριση της απεργίας τους, ως παράνομης και καταχρηστικής και την άμεση επαναλειτουργία των ανωτέρω ιδρυμάτων ώστε να μην χαθεί το εξάμηνο.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης εξετάστηκε ως μάρτυρας από την πλευρά του Υπουργείου, ο Γενικός Γραμματέας. Α.Κυριαζής , ο οποίος επικαλέστηκε το δημόσιο συμφέρον καθώς όπως είπε «υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο των φοιτητών ενώ χάνονται και κονδύλια για τις έρευνες στα πανεπιστήμια».

Απ’ την πλευρά του ΕΜΠ κατέθεσε η αντιπρύτανης ,Τόνια Μωροπούλου, η οποία τόνισε ότι “οι υπάλληλοι δεν απεργούν  για δικό τους όφελος αλλά για το καλό του Πολυτεχνείου το οποίο με τις συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί να λειτουργήσει”.

Σημειώνεται ότι στο ΕΜΠ όπου ο σύλλογος ΔΕΠ έλαβε απόφαση να ξεκινήσουν τα μαθήματα από την προσεχή Δευτέρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάσσουν πρόγραμμα εξετάσεων και πρόγραμμα εξεταστικής. Παράλληλα, πρόγραμμα μαθημάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι παραδόσεις από τη Δευτέρα, καταρτίζουν στο ΕΚΠΑ και τα τμήματα Φιλοσοφικής και Θετικών Επιστημών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα