“Εντός χρονοδιαγράμματος η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ”

“Εντός χρονοδιαγράμματος θα γίνει η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ”. Αυτό τόνισε, μιλώντας στον realfm 97.8, ο Σωκράτης Φάμελλος.

Στο ερώτημα αν είναι αληθές πως έχουν εφαρμοστεί μόνο 2 από τα 15 προαπαιτούμενα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Ολα αυτά, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, της διακυβέρνησης των Τραπεζών, της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, της ενέργειας, είναι στον προγραμματισμό του υπουργείου, κάτι τέτοιο ανακοινώθηκε, θα είναι στην έκθεση συμμόρφωσης. Δεν υπάρχει περίπτωση καθυστερήσεων».

Κληθείς να σχολιάσει την αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς την εφορία, ο ίδιος είπε:«Όσον αφορά στη φορολόγηση και την άντληση χρημάτων από την αγορά, δυστυχώς ήταν ένα κομμάτι του συμβιβασμού που χρειάστηκε να κάνουμε με τους δανειστές, διότι το απίθανο στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης ήταν ότι θιασώτες της ιδιωτικής οικονομίας -δες Βερολίνο- επέμειναν να υπερφορολογήσουμε τον ιδιωτικό τομέα, τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

«Το θέμα», πρόσθεσε, «είναι πώς το αναστέλλεις και το ξεπερνάς; Με δύο τρόπους, πρώτα από όλα τροφοδοτώντας την οικονομία με καθαρή χρηματοδότηση από τη μεριά του Δημοσίου και τη μεριά της Ευρώπης και των ξένων επενδύσεων. Κάτι τέτοιο έχει προσδιοριστεί και έχει σχεδιαστεί».

Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, «ταυτόχρονα αυτό που αλλάζει είναι ότι πλέον δεν παίρνουμε δάνειο με τηλέφωνο του βουλευτή, επίσης δεν παίρνουν άδεια λειτουργίας του καταστήματος με παρέμβαση του υπουργού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα