Εν αναμονή των νέων προέδρων σε Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο

Θέμα ημερών είναι πλέον η επιλογή των νέων προέδρων του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Οι υποψήφιοι για προαγωγή πέρασαν ήδη από ακρόαση από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, αναμένεται να τηρήσει την επετηρίδα για την επιλογή των νέων προσώπων. Μετά από πρότασή του, το Υπουργικό Συμβούλιο, μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι νέοι Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στον Άρειο Πάγο, στην ίδια σειρά της επετηρίδας είναι οι αντιπρόεδροι Αθανάσιος Κουτρουμάνος, Γεώργιος Χρυσικός, Γεώργιος Γιαννούλης και Ιωάννης Σίδερης. Ακολουθούν οι κ.κ. Δήμητρα Παπαντωνοπούλου, Νικόλαος Λεοντής και Σπυρίδων Μιστιάλης.

Τις θέσεις των Αντιπροέδρων στον Άρειο Πάγο διεκδικούν οι αρεοπαγίτες, Βασιλική Θάνου, η οποία είναι πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Γεώργιος Γεωργέλης, Παναγιώτης Ρουμπής, Ανδρέας Δουλγεράκης και Κωνσταντίνος Φράγκος.

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο αρχαιότερος αντιπρόεδρος, σύμφωνα με την επετηρίδα, είναι ο Νικόλαος Αγγελάρας και ακολουθούν οι κ.κ. Φλωρεντία Καλδή, Ιωάννης Σαρμάς, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, Σωτηρία Ντούνη, Μιχαήλ Ζυμής και Γαρυφαλλιά Καλαμπαλίκη.

Από το Υπουργικό Συμβούλιο θα συμπληρωθεί και η θέση του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην επετηρίδα του οποίου πρώτος είναι ο αντιπρόεδρος, Μιχάλης Απέσος.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα