Εν μέσω ύβρεων η ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης (φωτό & video)

Σε αρένα μετέτρεψαν την αίθουσα όπου έγινε η  ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης οι Χρυσαυγίτες και ομάδες αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, αφού προχώρησαν σε αντιπαράθεση με συνθήματα και ύβρεις.

Πιο συγκεκριμένα, στον έναν εξώστη βρίσκονταν οι χρυσαυγίτες, με τους αντιφασίστες στον απέναντι και τα συνθήματα ήταν γεγονός. Οι Χρυσαυγίτες φώναζαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές» και οι αντιφασίστες απαντούσαν «ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Μάλιστα τα μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων είχαν κατακλύσει την αίθουσα ετοίμασαν… θερμή υποδοχή στον προσφάτως αποφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ο οποίος επέδειξε ολύμπια ψυχραιμία στις έντονες αποδοκιμασίες.

Οι αντιφασίστες είχαν απλώσει τρία πανό, τα οποία υπογράφουν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Μπουτάρης: «Εδώ δεν είναι ούτε καφενείο, ούτε γήπεδο»

 Μιλώντας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συνέστησε ψυχραιμία και παρακάλεσε τους περευρισκόμενους να κάνουν ησυχία, λέγοντας χαρακτηριστικά «εδώ είναι αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και αυτή η αίθουσα είναι για όλους. Σας παρακαλώ, εδώ δεν είναι ούτε καφενείο, ούτε γήπεδο».

Μάλιστα ο ίδιος είπε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε θα αναγκαστεί να τους βγάλει έξω από την αίθουσα διά αστυνομικής συνοδείας.

Όπως είχε γίνει γνωστό, είχε προγραμματιστεί να γίνει πρώτα πολιτικός όρκος και μετά θρησκευτικός, αφού ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη, Ανοιχτή Πόλη» είχε ήδη ανακοινώσει, σε μία κίνηση πολιτικού χαρακτήρα, την αποχώρηση από την διαδικασία μετά τον πολιτικό όρκο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Αρτέμη Ματθαιόπουλου στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα