Εξάρθρωση σπείρας που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από Τουρκία

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στη Χώρα μας από την Τουρκία, ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στο εσωτερικό της Χώρας μας

 

Απογευματινές και βραδινές ώρες της 14-10-2014, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν στην Αθήνα, στου Ζωγράφου, στο Παλαιό Φάληρο και τη Θεσσαλονίκη πέντε (5) μέλη της οργάνωσης, τρεις (3) ημεδαποί, άνδρας ηλικίας 39 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 40 και 54 ετών και δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 39 και 43 ετών. Αναζητούνται άλλα δύο (2) μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Αλβανίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από την Τουρκία και διακινούσε στο εσωτερικό της Χώρας μας μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και διακρίβωσε τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), και με διακριτούς ρόλους ως προς την επαφή με τους Τούρκους προμηθευτές, τον έλεγχο της ποιότητας της ηρωίνης, την μεταφορά, την απόκρυψη, τη διακίνηση και τη μεταφορά των χρημάτων που προέρχονταν από τη διακίνηση των ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα με ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη).

 

Στο πλαίσιο των ερευνών σε οικίες, χώρους και οχήματα συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους 13 κιλών και 942,4 γραμμαρίων.
  • Ποσότητα σκόνης άγνωστης χημικής συστάσεως βάρους 5 κιλών και 620 γραμμαρίων.
  • Ποσότητα κάνναβης βάρους 2,5 γραμμ.
  • -5- ναρκωτικά δισκία
  • Ποσότητα μεθαδόνης σε υγρή μορφή βάρους 39,4 γραμμ.
  • -1- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
  • -1- μοτοσυκλέτα.
  • Το χρηματικό ποσό των -1.000- ευρώ και -25- λίρες Τουρκίας.
  • -14- συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
  • Ένας αναδευτήρας, ένα κόσκινο και πλήθος νάιλον συσκευασίες.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα