Εξέγερση στη Μόρια

Προς εκτόνωση βαίνει η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων στη Μόρια, μετά την εξέγερση των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται εκεί, οι οποίοι έκαψαν σκηνές και κοντέινερ και δεν δίστασαν ακόμα και να επιτεθούν στους αστυνομικούς το μεσημέρι της Δευτέρας (10/7).

Όλα ξεκίνησαν, όταν ομάδα προσφύγων κατευθύνθηκε στο προαναχωρησιακό κέντρο που λειτουργεί μέσα στο Κέντρο Υποδοχής, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης των υπό επαναπροώθηση στην Τουρκία μεταναστών. Η Αστυνομία που έσπευσε να προφυλάξει το χώρο, δέχθηκε επίθεση με βροχή από πέτρες και αντέδρασε κάνοντας χρήση χημικών. Μετά από αυτό η σύγκρουση γενικεύτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ, ήδη έχουν καεί δυο μεγάλες σκηνές και ένα ή δύο κοντέινερ, ενώ ομάδες μεταναστών δεν επιτρέπουν στην Πυροσβεστική να μπει μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και να σβήσει τη φωτιά.

Μάλιστα, τα στελέχη της Πυροσβεστικής αποχώρησαν από το χώρο, όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες, ενώ ζημιές υπέστη και όχημα της Πυροσβεστικής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα