Εξαγορά της Cretan Retail Management και της Κρόνος ΑΕΒΕ από την Μαρινόπουλος Α.Ε.

Ολοκληρώθηκαν οι εξαγορές της Αριάδνη και της Κρόνος από την Μαρινόπουλος Α.Ε..

Σχετικά με την εξαγορά της Cretan Retail Management, με βάση τη συμφωνία, η Μαρινόπουλος Α.Ε. αποκτά το 51% και αναλαμβάνει τη διοίκηση της εταιρείας, η δραστηριότητα της οποίας αφορά στην προμήθεια και υποστήριξη του δικτύου 98 συνεργαζόμενων σούπερ μάρκετ με την επωνυμία «CRM Αριάδνη» στην αγορά της Κρήτης.

Στόχος της είναι η περαιτέρω ενίσχυση και ενδυνάμωση της Cretan Retail Management στην τοπική αγορά, μέσα από την ανάπτυξη σημαντικών συνεργιών μεταξύ των δύο εταιρειών.

Αναφορικά με την εξαγορά της Κρόνος, η Μαρινόπουλος ΑΕ ανακοινώνει πως η εταιρεία θα διατηρήσει την επωνυμία της, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των υπηρεσιών της, με βασικό κριτήριο την προώθηση της τοπικής παραγωγής. Οι παραγωγοί της Αχαΐας θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να διαθέτουν τα προϊόντα τους στο σύνολο των σημείων πώλησης της Μαρινόπουλος, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος.

Ο κ. Γιώργος Βογιατζάκης, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Μαρινόπουλος ΑΕ, υποστήριξε πως η εν λόγω εξαγορά αποτελεί την “ουσιαστική ένωση των δυνάμεων μίας ισχυρής και εύρωστης τοπικής αλυσίδας με τη δυναμική της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανεμπορίου της χώρας”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την ολοκλήρωση των δύο συμφωνιών, η Μαρινόπουλος Α.Ε. διαθέτει πλέον 1.022 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα