Εξακολουθούν οι διαφωνίες για την μετεξέλιξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Επιτάχυνση του βηματισμού τους για να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες αποφάσισαν οι επικεφαλής των κομμάτων και των Κινήσεων που συγκροτούν την Δημοκρατική Συμπαράταξη.  Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Παναγιώτης Ιωακειμίδης και Απόστολος Πόντας συζήτησαν αναλυτικά, τόσο την πολιτική στάση του φορέα στο εξής όσο και τα οργανωτικά του θέματα, μοιράζοντας μάλιστα περιοχές στις οποίες μπορούν να παραβρεθούν στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων σε περιφερειακό επίπεδο. Στην ίδια συνάντηση επιχείρησαν μία αποτίμηση των πεπραγμένων μέχρι τώρα, αλλά και έναν σχεδιασμό της πορείας τις επόμενες εβδομάδες τόσο σε παραταξιακό, όσο και σε αντιπολιτευτικό επίπεδο.

Στα πολιτικά θέματα, υπήρξε πλήρης σύμπνοια απόψεων, όχι όμως και στα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν στην πορεία μετεξέλιξης της παράταξης. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, εξακολουθεί να προτείνει την εκλογή επικεφαλής του νέου φορέα και κατόπιν το ιδρυτικό του συνέδριο, μέχρι τις αρχές του 2018, άποψη που φέρεται να ενστερνίζεται και ο Απόστολος Πόντας από την ΕΔΕΜ. Αντίθετα, τόσο η ΔΗΜ.ΑΡ. και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, όσο και οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία που στη χθεσινή συνάντηση εκπροσωπήθηκαν από τον Παναγιώτη Ιωακειμίδη, εμφανίζονται να επιθυμούν την δημιουργία πρώτα του νέου φορέα με ιδρυτικό συνέδριο και κατόπιν την εκλογή ηγεσίας από τη βάση, με την όλη διαδικασία να ολοκληρώνεται εντός του 2017.

Το πρωτεύον ωστόσο για αυτούς είναι να προκριθεί η λύση του νέου ενιαίου φορέα, απέναντι σε αυτή του πολυκομματικού φορέα. Κάτι, που επίσης δεν έχει αποφασιστεί, με την Φώφη Γεννηματά να καλεί τα κόμματα και τις κινήσεις να λάβουν τις αποφάσεις τους σχετικά στο εσωτερικό τους. ΔΗΜ.ΑΡ. και Κινήσεις Πολιτών έχουν ήδη αποφασίσει υπέρ του ενιαίου φορέα, ενώ στο ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να αποφασίσει και η βάση μέσα από εσωκομματικό δημοψήφισμα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα