Εξανίσταται ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας

Σταματημό δεν έχει η πραγματικά ανεκδιήγητη συμπεριφορά του συμφεροντολόγου δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου, ο οποίος συνεχίζει να ματαιοπονεί, βλέποντας την έναρξη των εργασιών του έργου που ονειρεύονται εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ σε όλο τον πλανήτη, να πλησιάζει.
Κι ενώ έχουν περάσει δύο χρόνια στα οποία η εταιρία «Δικέφαλος 1924» δεν έχει σταματήσει να κάνει μετατροπές στο αρχικό σχέδιο ανέγερσης του γηπέδου, μετατροπές υπέρ του περιβάλλοντος, των δρόμων, των κατοίκων, της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής, ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος αντί να καθαρίσει το άλσος το οποίο έχει περιέλθει σε κατάσταση σήψης, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία ψεύδεται κατηγορηματικά και αναφέρει ότι το υπουργείο αγνόησε τις παρατηρήσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, την ώρα που η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στο ότι η «Δικέφαλος 1924» κάνει ότι μπορεί εδώ και μήνες προκειμένου να μην αφήσει κανέναν ανικανοποίητο. Σημαντικό μέρος της καθυστέρησης ήταν το ότι η εταιρία θέλησε να κάνει μετατροπές της οποίες είχε αιτηθεί ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.
Ορίστε η διαμαρτυρία του Άρη Βασιλόπουλου: «Την Πέμπτη 31 Μαρτίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης ενέκρινε την περιβαλλοντική αδειοδότηση της Δικέφαλος Α.Ε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Σε μία πρωτοφανή θεσμικά κίνηση, το υπουργείο αγνόησε πλήρως όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες παρατηρήσεις του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και υπηρεσιών του ΥΠΕΝ, που έγιναν με γνώμονα την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ομαλή ένταξη του νέου γηπέδου στην πόλη.
Πιο συγκεκριμένα, δεν συμπεριελήφθη ουδεμία τροποποίηση αναφορικά με το ύψος του γηπέδου, την προστασία του άλσους, την κυκλοφορία, τη στάθμευση, καθώς και τη δημιουργία υποδομών για τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στην οποία έχει παραχωρηθεί το οικόπεδο. Ως εκ τούτου εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης από το ΥΠΕΝ και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με συνέπεια το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα ζωής στην πόλη μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα