«Εξατμίστηκε» το ρευστό για τη Μαρινόπουλος

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΑΛΛΑ…

Μπορεί η λαϊκή σοφία να υποστηρίζει ότι η φθήνια τρώει τον παρά αλλά στην περίπτωση της Μαρινόπουλος Α.Ε. οι… παράδες της ενδιάμεσης χρηματοδότησης εξατμίστηκαν από το δώρο Χριστουγέννων και την αργοπορούσα Θέμιδα. Αποτέλεσμα; Η υπό διάσωση αλυσίδα σούπερ μάρκετ να βρίσκεται εκ νέου επί ξύλου κρεμάμενη!

Όπως έγινε γνωστό σήμερα Τετάρτη (28/12) το διαθέσιμο ρευστό που είχε προβλεφθεί από τη συμφωνία μεταξύ της οικογένειας Μαρινόπουλου, της Σκλαβενίτης ΑΕΕ και πιστωτριών τραπεζών χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή του δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον πόροι (όπως τουλάχιστον είπαν αρμόδιες πηγές, μιλώντας προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ) να καλύψουν τους μισθούς του μηνός Δεκεμβρίου.

Την κατάσταση επιδεινώνει η μη έγκριση ακόμη του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος καθώς η σχετική απόφαση εκκρεμεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδεσμευτούν τα συμφωνηθέντων ποσά με τις τράπεζες.

Μάλιστα ουδείς είναι σε θέση να πει με σιγουριά πότε θα εκδοθεί η κρίσιμη απόφαση (σ.σ. κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτό μπορεί να συμβεί τις πρώτες ημέρες του νέου έτους). Αν πάντως υπάρχει μία αχτίδα φωτός αυτή προέρχεται από κυβερνητικούς κύκλους και συγκεκριμένα από πηγές που πρόσκεινται στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, οι οποίες σημειώνουν τα εξής:

«Οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος Α.Ε. δεν πρέπει να ανησυχούν, λόγω της καθυστέρησης καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης. Η καθυστέρηση αυτή, που οφείλεται στους δυστυχώς συνήθεις αργούς ρυθμούς της δικαιοσύνης, δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία.

Η Κυβέρνηση, με όλες τις δυνάμεις της, θα προσπαθήσει, μια επιτυχής συμφωνία υπέρ 13.000 εργαζομένων και χιλιάδων προμηθευτών, να υλοποιηθεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα