“Εξελίσσεται σε πολιτικό απατεώνα ο Τσίπρας”

Βαριές εκφράσεις χρησιμοποίησε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο Θέμα FM ενώ αναφέρθηκε ακόμα και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Πολιτικό απατεώνα χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό  ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ,, ο οποίος αναφερόμενος στην κυβέρνηση και στο έργο της με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία χρησιμοποίησε την φράση «από έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα».

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι μπορεί ο χαρακτηρισμός του για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «εξελίσσεται σε μεγάλο πολιτικό απατεώνα» να είναι σκληρός, αλλά όπως είπε, «αυτό είναι αντίστοιχο της σκληρότητας των πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση σε βάρος του λαού».

Ερωτηθείς για το 8% που φέρεται να λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου το ΚΚΕ με αφορμή τη δημοσκόπηση της Public Issue ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «σε μεγάλο βαθμό κατασταλάζει μια πείρα στον λαό ειδικά σε ανθρώπους που αισθάνονται αριστεροί ότι όσοι πουλάνε φύκια και μεταξωτές κορδέλες καταλήγουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά σε βάρος του λαού».

«Ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός ήταν ίδιον του ΣΥΡΙΖΑ και διάφορες κινήσεις αριστεροσύνης θα είναι στην πολιτική του με διάφορα μερίσματα από τους φτωχούς για τους πιο φτωχούς αλλά και κορώνες για να ευαισθητοποιήσει κάποιο κομμάτι του λαού που έχει νωπές τις μνήμες από τις πολιτικές των προηγούμενων με επιχείρημα ότι “δεν τα κατάφερα όλα αλλά κάτι έκανα κι εγώ”» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ, ο οποίος σχετικά με το Σκοπιανό υπογράμμισε πως δεν χρειάζεται να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

«Ένα όνομα δεν λέει τίποτα από μόνο του. Δεν είναι βαφτίσια για να συνεννοηθούν κουμπάροι, γονείς και παπάς για το όνομα του παιδιού, υπάρχει ο αλυτρωτισμός, το Σύνταγμα κ.α. Κάθε όνομα με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό θα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση εγγυήσεις όπως το Σύνταγμα της χώρας. Δεν χρειάζεται ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γιατί θα περιπλέξει περισσότερο τα πράγματα» τόνισε ο κ.Κουτσούμπας.

Σε ερώτηση για τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είπε ότι «φαντάζομαι ότι υπάρχει ή θα έπρεπε να υπάρξει ενιαία κυβερνητική θέση». «Ο Καμμένος έχει τις δικές του απόψεις αλλά μένει να το δούμε στην πράξη πού θα καταλήξει» είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Πρόσθεσε δε ότι «οι ΑΝΕΛ βρίσκονται σε διαδικασία απόσυρσης από το πολιτικό σκηνικό. Είναι σε φάση αποσύνθεσης όπως γίνεται με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Μπορεί το Σκοπιανό να αποτελέσει παράγοντα επιτάχυνσης τέτοιων εξελίξεων» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα