«Εξετάζεται η παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων»

«Εξετάζεται εκ νέου το θέμα της παράτασης του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων» απαντά εγγράφως ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μενέλαου Βλάχβεη για την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει τη συνέχιση του μέτρου της απόσυρσης και για το 2014 (σ.σ. η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης έχει παραταθεί έως 31.12.2013).

Το έγγραφο του κ. Μαυραγάνη διαβιβάζεται στη Βουλή την ίδια ώρα που δημοσιεύματα φέρουν το υπουργείο Οικονομικών αποφασισμένο να περιλάβει ρύθμιση στο νομοσχέδιο για τη φορολογία στα ακίνητα με την οποία θα παρατείνονται τα κίνητρα απόσυρσης οχημάτων προκειμένου το μέτρο αυτό να υποστηρίξει την αγορά αυτοκινήτων που έχει πληγεί από την κρίση.

Ο κ. Μαυραγάνης επισημαίνει στο έγγραφό του, ότι «η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης αποσκοπεί στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων μέχρι και 2000 κ.ε. και φορτηγών, που απευθύνονται κυρίως σε χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις και παράλληλα στην τόνωση της αγοράς του αυτοκινήτου η οποία έχει πληγεί από τη γενικότερη οικονομική κρίση που διέπει τη χώρα μας».

Να σημειώσουμε, πως ο βουλευτής της ΝΔ που είχε καταθέσει την ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, έχει επισημάνει, ότι η παράταση του μέτρου της απόσυρσης θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για το κράτος όσο και για τους επαγγελματίες ενώ δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα