«Εξυγιαντής» στην Ελλάδα, δεν «βλέπει», δεν «ακούει» στην Κύπρο…

Κάθε λίγο και λιγάκι στη χώρα μας βρίσκεται το επίλεκτο μέλος της FIFA και πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Βλέπετε, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει μία αρχή, να επικοινωνεί με τις εκάστοτε Ομοσπονδίες με μέλη τα οποία ομιλούν την ίδια γλώσσα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Φαίνεται, λοιπόν, πως ο κύριος Κουτσοκούμνης ομιλεί πράγματι την… «ίδια γλώσσα» με αυτήν της ΕΠΟ.

Θεωρητικά, ο Κύπριος παράγοντας έρχεται στην Ελλάδα ως προασπιστής της εξυγίανσης, έτσι όπως την ορίζει η FIFA. Μόνο που δεν μας εξηγούν εκεί στη Γενεύη –αλλά και στη Λευκωσία– πώς είναι δυνατόν να έρχεται στην Ελλάδα ένας παράγοντας με χαρτοφυλάκιο υπέρ του εναρμονισμού του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτό της FIFA, την ώρα που στη δική του Ομοσπονδία έχουν συμβεί «τέρατα», τα οποία έχει παραδεχθεί και ο ίδιος.

Σε συνέντευξή του τον Δεκέμβρη του 2014 ο κύριος Κουτσοκούμνης είχε παραδεχθεί: «Από τη στιγμή που είχαμε 17 φακέλους από την UEFA με πιθανότητα να υπάρχουν στημένοι αγώνες, τότε ναι, κάποιοι πρέπει να είναι στημένοι!» Πρόκειται, λοιπόν, για μία παραδοχή, την οποία υποχρεώθηκε να κάνει από τη μία λόγω της έρευνας της UEFA και από την άλλη λόγω των στοιχείων που είχε προσκομίσει ο Κύπριος διαιτητής, Μάριος Παναγή.

Όλα αυτά τα στοιχεία έφεραν στο προσκήνιο τον τότε αντιπρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, του οποίο το όνομα είχε εμπλακεί όχι μόνο στις υποθέσεις στημένων αγώνων, αλλά και της «μάχης» των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όταν επί προεδρίας Γιώργου Σαρρή είχε επιχειρήσει με την εταιρία Media Goal  να αποσπάσει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας, ενέργεια παράνομη σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Παράλληλα, ακόμη (!!!) εξετάζεται το ποινικό σκέλος της ενέργειας αυτής, αν δηλαδή εμπλέκεται ποινικά το Δ.Σ. της ΕΠΟ και ο Κύπριος κ. Γιώργος Κούμας.

Θυμίζουμε τι είχε γράψει η «Α» τον Δεκέμβρη του 2014

«ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, ΜΑΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΗ, ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ» ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ «ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ» ΤΗΣ ΕΠΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΜΑ

Ο Κούμας, οι διαιτητές-εργαλεία και η αμαρτωλή συνεργασία με την ΕΠΟ

Βόμβα μεγατόνων και με προεκτάσεις στην Ελλάδα έσκασε στο κυπριακό ποδόσφαιρο, μετά τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή περί οργανωμένου συστήματος ελέγχου της διαιτησίας!

Ο εν λόγω ρέφερι, ο οποίος κατέθεσε όσα στοιχεία διαθέτει στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Κύπρο, κατονόμασε ως επικεφαλής του συστήματος τον Γιώργο Κούμα (γνωστό από τη συνεργασία του με την ΕΠΟ, στην παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος, που στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν στον ΟΤΕ TV), και κεντρικά πρόσωπα της οργάνωσης, τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, και τον ξένο αρχιδιαιτητή, Χανς Ρέικβαρτ, τον οποίο κατηγόρησε ότι εντάχθηκε στο σύστημα μετά τη διαπίστωση όσων συνέβαιναν.»

Η εφημερίδα μας είχε συνεχίσει το ρεπορτάζ και το Γενάρη του 2015 αποκαλύπτοντας τις σχέσεις του Κούμα με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου:

«Σοβαρότατες πολιτικές προεκτάσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που έχει ξεσπάσει στο κυπριακό ποδόσφαιρο, μετά τις ονομαστικές και δημόσιες καταγγελίες του διαιτητή, Μάριου Παναγή, τις οποίες ανέδειξε η «Άποψη» στο προηγούμενο φύλλο της. Κεντρικό ρόλο στην όλη υπόθεση διαδραματίζει ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούμας, ο οποίος φέρεται να διατηρεί στενές σχέσεις με το κόμμα ΔΗΣΥ και τον πρόεδρό του, Αβέρωφ Νεοφύτου!

Το θέμα έχει αρχίσει να κλυδωνίζει τα θεμέλια της κυπριακής κοινωνίας και της πολιτικής στο «Νησί της Αφροδίτης». Οι καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή, ο οποίος κατονόμασε όσους θεωρούσε υπεύθυνους και παρέδωσε φάκελο με συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις τόσο στην Εισαγγελία, όσο και στην αστυνομία, έχουν προκαλέσει «τσουνάμι» εξελίξεων, οι οποίες, με τη σειρά τους, μπορούν να επιφέρουν σημαντικότατες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, κεντρικό ρόλο στο όλο πλέγμα της ιστορίας, διαδραματίζει ο Γιώργος Κούμας. Ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου εμφανίζεται να διατηρεί σχέσεις με το κόμμα του ΔΗΣΥ και προσωπικά τον πρόεδρό του, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον οποίο είναι και κουμπάροι!»

Ίσως πριν ασχοληθεί με τα της ΕΠΟ, θα έπρεπε ο κύριος Κουτσοκούμνης να μας εξηγήσει γιατί δεν προχωρά σε εναρμονισμό του κυπριακού καταστατικού με αυτό της FIFA, που θα έθετε αυτομάτως εκτός ποδοσφαίρου τον κύριο Κούμα, ο οποίος αρχικώς είχε πει πως θα αποχωρήσει, αλλά παραμένει στη θέση του αναπληρωτή προέδρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα