Εξωστρέφεια και γυναικεία επιχειρηματικότητα

Μια πολύ επιτυχημένη εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, την περασμένη Πέμπτη 2 Οκτωβρίου από το Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών Εργάνη και το Τμήμα Μακεδονίας του Τομέα Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), με τίτλο: «Επι – Μένοντας Διεθνώς, Εξωστρέφεια και Γυναικεία Επιχειρηματικότητα».

Αρχικά η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και μέλος της ΔΕ του ΤΟΓΜΕ κ. Ντόρα Τόδη ευχαρίστησε το κοινό για την μεγάλη ανταπόκριση του και τα υπόλοιπα μέλη της ΟΕ κ. Μαρία Σχοινά, κ. Εύη Κατσάνου και κ. Πόπη Σουρμαΐδου για την ενεργή και δυναμική συμμετοχή τους στην προετοιμασία της εκδήλωσης.

Εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης χαιρέτησε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ. Καλυψώ Γούλα και δήλωσε ότι ο Δήμος αλλά και η ίδια προσωπικά είναι πάντα συμπαραστάτης σε προσπάθειες ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η αντιπρόεδρος και διευθύντρια του Κέντρου Εργάνη κ. Πόπη Σουρμαΐδου στον χαιρετισμό της ανάμεσα στα άλλα ευχαρίστησε για τη συμμετοχή της στην εσπερίδα την κυρία Britt-Marie Torstensson, Πρόεδρο του πιο σημαντικού γυναικείου οργανισμού στη Σουηδία Winnet Sweden και του Ευρωπαϊκού Winnet Europe.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΤΟΓΜΕ Μακεδονίας κ. Λιάνα Γούτα δήλωσε: «Σήμερα, βάλαμε στο τραπέζι της συζήτησης την Εξωστρέφεια. Την εξωστρέφεια όχι μόνο ως εξαγωγική δραστηριότητα, αλλά ως γενικότερη επιχειρηματική κουλτούρα και νοοτροπία. Στη σημερινή εποχή της ύφεσης, αυτή η κουλτούρα και η πρακτική αποτελούν κλειδί για την επιβίωση και την ανάπτυξη της σύγχρονης επιχείρησης».

Η εκδήλωση αυτή διεξήχθη στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας» «to biz or not to biz” και εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του θεσμού «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του και ο κ. Μπάμπης Παπαϊωάννου, συντονιστής του Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης εκπρόσωποι ξένων χωρών παρουσίασαν τη σημερινή κατάσταση της αγοράς στις χώρες τους, αλλά και τις ευκαιρίες συνεργασίας και διείσδυσης των ελληνικών εταιριών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα