Εξωσχολικός πρωταγωνιστής των βασανιστηρίων στον Γιακουμάκη

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο έρχονται στη δημοσιότητα αφού υπήρχε  εξωσχολικός που  είχε κάνει τη ζωή του αδικοχαμένου φοιτητή,  κόλαση

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις καταθέσεις που υπάρχουν στην δικογραφία των 500 σελίδων που παραδόθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση ασκώντας δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, υπάρχουν θέματα σχετικά με τη φύλαξη της Γαλακτοκομικής καθώς όπως αποκάλυψε σε δωμάτιο της εστίας μπαινόβγαινε πρώην σπουδαστής της Σχολής. Ο εν λόγω εξωσχολικός φέρεται ως «ενορχηστρωτής» των βασανιστηρίων.

Μάλιστα, σε μια από τις καταθέσεις φαίνεται πως όταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έμαθε για την άφιξή του στην Σχολή κλείστηκε στο δωμάτιό του και τότε ο εξωσχολικός πήγε με κάποιους άλλους στο δωμάτιό του και τον έδεσαν σε καρέκλα και άρχισαν να του δίνουν σφαλιάρες. Σύμφωνα με τις αναφορές ο Βαγγέλης φαίνεται να είχε φτάσει στα όριά του. Η ανάκριση των μαρτύρων που είναι πάνω από 40 αναμένεται να διαρκέσει δυο-τρεις μήνες.

Εντωμεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας μιλώντας σε καθημερινή εφημερίδα τόνισε: «Μου έδωσαν εντολή να καταθέσω αίτηση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων και να ζητήσω να ερευνήσει εάν οι σπουδαστές που τιμωρήθηκαν με την ποινή –χάδι είναι τα ίδια άτομα που ήδη παραπέμπονται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση. Εφόσον μιλάμε για τους ίδιους και συμπίπτει το χρονικό διάστημα που ο Βαγγέλης ταλαιπωρήθηκε από εκείνους και βασανίστηκε, θεωρούν ότι η ποινή αυτή είναι προσβολή στη μνήμη του παιδιού τους, σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» εξήγησε ο Δημήτρης Μπούκας και συνέχισε: «Ουσιαστικά ζητάμε ν’ αναζητηθούν ευθύνες όποιο επίπεδο υπάρχουν για τα μέλη της σχολής». Ωστόσο, προκύπτουν ερωτήματα για την φύλαξη της Γαλακτομικής Σχολής και το γεγονός ότι πρώην σπουδαστής μπαινόβγαινε όποτε ήθελε και μάλιστα σε δωμάτιο της εστίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα