Εορταστικό χάπενινγκ αύριο στην Στοά Νικολούδη

Εορταστική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, γεμάτη μουσική, γεύσεις και προσφορές, υπόσχονται τα 14 καταστήματα της Στοάς Νικολούδη, σε όσους την επισκεφτούν αύριο Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.

Η Στοά Νικολούδη, η οποία συνδέει την οδό Πανεπιστημίου με την οδό Σταδίου, είναι μία από τις πιο γνωστές εμπορικές και ιστορικές στοές των Αθηνών και αποτελεί διαχρονικά κομβικό σημείο στην καθημερινή ζωή του κέντρου της πόλης. Σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Νικολούδη (1874-1944), πλήρως ανακαινισμένη από την Alpha Bank, με σεβασμό στη μεγάλη ιστορία της, φιλοξενεί ποιοτικά εμπορικά καταστήματα

Ανεγέρθηκε το 1936 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα του αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Νικολούδη, ο οποίος μετέφερε στην Ελλάδα τις αρχές της γαλλικής Ecole des Beaux-Arts, ενός πρωτοποριακού αρχιτεκτονικού ρεύματος που είχε ως βασικά αξιώματα την αισθητική εκλέπτυνση και τον διακοσμητικό πλούτο.

Για πολλές δεκαετίες, η Στοά Νικολούδη υπήρξε κομβικό σημείο για την εμπορική κίνηση και την καθημερινή ζωή του κέντρου των Αθηνών, ενώ στέγαζε και ιστορικά καταστήματα που άφησαν το στίγμα τους στην παλαιά Αθήνα, όπως το βιβλιοπωλείο «Εστία» και το «Kαφενείο του Λουμίδη», όπου σύχναζαν σπουδαίες προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Το 1995 χαρακτηρίσθηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και έργο τέχνης, ενώ τον Φεβρουάριο του 2012, υπέστη σοβαρότατες ζημιές από τους εμπρησμούς που σημειώθηκαν στο κέντρο των Αθηνών.

Η Alpha Bank ανέλαβε τις εργασίες ανακατασκευής και αποκατάστασής της, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2015, ενώ παράλληλα υποστήριξε την εμπορική επανεκκίνηση της Στοάς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα