Επέζησε από το τσουνάμι, υπέγραψε στην Σπόρτινγκ!

Η ζωή παιχνίδια παίζει και όποιος την πάρει σοβαρά, μάλλον βγαίνει χαμένος! Ο 17χρονος Ινδονήσιος Μαρτούνις ήταν από τους διασωθέντες του Τσουνάμι στη χώρα του, το 2004 και το 2015, 11 χρόνια μετά, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβόνας!

Ο 6χρονος τότε Μαρτούνις, είχε γίνει γνωστός ανά τον κόσμο διότι φωτογραφήθηκε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν ο τελευταίος περιόδευσε στην περιοχή, για να προσφέρει βοήθεια και χαμόγελο στον κόσμο.

Το 2004, ο μικρός Μαρτούνις εξαφανίστηκε από το τεράστιο τσουνάμι που έπληξε το νησιωτικό συγκρότημα στην πατρίδα του. Χάθηκε κυριολεκτικά από προσώπου γης για 21 μέρες και άπαντες τον είχαν προσμετρήσει στα χιλιάδες θύματα εκείνης της ανείπωτης καταστροφής. Τρεις βδομάδες μετά, εντοπίστηκε και διασώθηκε. Στο διάστημα αυτό, έτρωγε και έπινε ότι του πρόσφερε η θάλασσα. Δεν το έβαλε κάτω, πείσμωσε, αν και μόλις 6 ετών και με το αίσθημα της επιβίωσης να ωθεί τις ενέργειές του, κατάφερε να βρίσκεται ακόμη και σήμερα στον κόσμο.

martunis slide2

Όμως δεν έφτασε αυτό. Ο Μαρτούνις, ως γνήσιος μαχητής και ως ένα υπέροχο παράδειγμα ανθρώπου που αρπάζει την τύχη στα χέρια του, στάθηκε όρθιος, συνέχισε τον αγώνα του και την Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015, πραγματοποίησε το μεγάλο του όνειρο. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο σε ευρωπαϊκή ομάδα και δη στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα