Επέτειος Πολυτεχνείου: Προετοιμασίες «πολέμου» από τους αντιεξουσιαστές

Παρά το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., ομάδα αντιεξουσιαστών προχώρησε σε κατάληψη του Πολυτεχνείου από το πρωί της Τετάρτης, ενώ με μήνυμα στην γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου ζητά, μεταξύ άλλων, «φαγητό, τσιγάρα και πολεμοφόδια».

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

«Καλούμε κόσμο στην ανοιχτή συνέλευση του κατειλημμένου Πολυτεχνείου στις 20:00 το βράδυ να στελεχώσουν το εγχείρημα, να κάνουμε την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις», αναφέρουν ακόμα στην ίδια ανάρτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάληψη συμμετέχουν, εκτός από Έλληνες αντιεξουσιαστές, αναρχικοί κι από άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και Αλβανοί που ζουν στην Αθήνα.

Μάλιστα, τα… προεόρτια των επεισοδίων ξεκίνησαν από τα ξημερώματα της Τετάρτης όταν κουκουλοφόροι βγήκαν από την πύλη της οδού Τοσίτσα και πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονταν επί της οδού Πατησίων. Μετά την επίθεση αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές. Οι δύο συλληφθέντες είναι αλλοδαποί και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών. Οι προσαχθέντες είναι ελληνικής υπηκοότητας και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέτασή τους, διότι δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή τους οι φοιτητές καταγγέλλουν την κυβέρνηση και ζητούν να φύγουν τα ΜΑΤ από το Πολυτεχνείο. «Ως Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και απαιτούμε να αποχωρήσουν άμεσα οι διμοιρίες από τον χώρο του Πολυτεχνείου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου. Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων. Ως Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απαιτούμε να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι διμοιρίες από το χώρο του Πολυτεχνείου! Η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα