Επίθεση Ασημακοπούλου στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Δραγασάκη

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άννα Ασημακοπούλου, ορμώμενη από χθεσινοβραδινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη.

Η κριτική ασκήθηκε και με αφορμή τις επιφυλάξεις που εξέφρασε ο κ. Δραγασάκης για το κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενιαίο κόμμα, αλλά και για τη θέσεις του αναφορικά με ενδεχόμενη ρήξης της χώρας με την Ευρώπη.

«Ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ακόμα ένα χρόνο για να μπορέσει να συζητήσει εάν έγινε ή όχι ενιαίο κόμμα. Διαψεύδει τον αρχηγό του, ακυρώνει όσα λέει ο κ. Τσίπρας και δηλώνει ευθέως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα κόμμα με δημοκρατική λειτουργία και κατευθύνουσα θέληση. Τους αφήνουμε -είναι δικαίωμά τους- να το σκεφτούν», αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η κ. Ασημακοπούλου.

«Εκείνο που δεν είναι δικαίωμα κανενός είναι το ενδεχόμενο ρήξης με την Ε.Ε. για σχέδιο Β και δημοψήφισμα που προβάλλει ο κ. Δραγασάκης στην περίπτωση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοια περίπτωση βεβαίως δεν υπάρχει. Ισχυρισμοί, όμως, για ρήξη με την Ευρώπη, για σχέδιο Β και δημοψήφισμα υπονομεύουν την πορεία της χώρας. Αποκαλύπτουν πόσο επικίνδυνος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας για τα συμφέροντα της χώρας», συμπληρώνει.

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση του ελληνικού παραρτήματος του Ιδρύματος Rosa Luxemburg, ο κ. Δραγασάκης διερωτήθηκε «γίναμε ενιαίο κόμμα;» και απάντησε: «Ας μείνουμε στην ερώτηση» και «να το συζητήσουμε σε ένα χρόνο».

Επίσης, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εξέτασης ενός «σχεδίου β’», σε περίπτωση ρήξεων με την Ευρώπη και είπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η δική του θέση είναι η προσφυγή στο λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα.

Τι απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Άμεσα ήρθε η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι μάταιο να επισημάνουμε για άλλη μια φορά την αδυναμία της κας Άννα – Μισέλ Ασημακόπουλου να κατανοήσει τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ . Ενδιαφέρον όμως έχει , μια και θέτει ερωτήματα,, να μας εξηγήσει αν ο ενιαίος χαρακτήρας του κόμματος του κ. Σαμαρά συγκροτείται στη βάση των ακροδεξιών, ρατσιστικών και φιλοχρυσαυγίτικων απόψεων του κ. Μπαλτάκου».

Απάντηση και από Γ. Δραγασάκη

«Ας το πάρουν απόφαση. Με την επερχόμενη πολιτική αλλαγή ούτε τα διαπλεκόμενα συμφέροντα ούτε ο ξένος παράγοντας ούτε μια κυβέρνηση που απλώς θα επικαλείται το λαό, θα μπορούν χωρίς τη βούληση του ίδιου του λαού να δεσμεύουν τη χώρα», σχολίασε ο κ. Δραγασάκης, απαντώντας και αυτός στην εκπρόσωπο της Ν.Δ..

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της θέσης του για προσφυγή στον λαό, σημειώνοντας ότι «δημοκρατική αναγέννηση της Ελλάδας σημαίνει ακριβώς αυτό: ο λαός είναι αυτός που θα έχει την τελική ευθύνη των όποιων κρίσιμων επιλογών χρειασθεί να κάνει η χώρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα