Επίθεση με μολότοφ «μέρα μεσημέρι» στο σπίτι του Φλαμπουράρη

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σημειώθηκε στις 12.40 εναντίον της αστυνομικής δύναμης έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέξανδρου Φλαμπουράρη στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 15 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στην  αστυνομική δύναμη της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που φρουρεί το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη και πέταξαν εναντίον τους βόμβες μολότοφ.

Από τις μολότοφ άρπαξε φωτιά ένα αστυνομικό τζιπ. Η φωτιά σβήστηκε, αφού προκάλεσε φωτιές στο όχημα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Οι δράστες μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η επίθεση ομάδας νεαρών με μολότοφ εναντίον του σπιτιού του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «η πολλοστή επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας αποδεικνύει την εμμονή σκοτεινών κύκλων, εναντίον του προσώπου του» και προσθέτει ότι «η ώρα της επίθεσης, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας, σε σημείο όπου από τύχη δεν υπήρχαν περαστικοί, προσιδιάζει σε αδίσταχτους ανθρώπους του υποκόσμου».

Παραλλήλως επισημαίνει ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η κυβέρνηση πρόκειται να φοβηθούν από τέτοια μαφιόζικα χτυπήματα».

Καταδικάζει με αιχμές για Τόσκα η Νέα Δημοκρατία

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή του «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη νέα επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη» και καλεί «την Κυβέρνηση και τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να βάλουν τέλος σε αυτήν την νοσηρή κατάσταση».

Το ΠΑΣΟΚ

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης δήλωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι του κύριου Φλαμπουράρη. Τέτοιες αντιλήψεις, Τέτοιες επιθέσεις δεν συμβαδίζουν με την Δημοκρατία. Η ασφάλεια κάθε Έλληνα πολίτη είναι συνταγματικό δικαίωμα, Το οποίο κάθε κυβέρνηση οφείλει να υπερασπίζεται. Είναι πια θέμα του κύριου Τσίπρα να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις, μιας και ο αρμόδιος υπουργός έχει αποδειχτεί επανειλημμένως ανεπαρκής».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Οι ΑΝΕΛ καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατικού χαρακτήρα επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλ. Φλαμπουράρη. Πρόκειται για αποκρουστική και απόλυτα καταδικαστέα ενέργεια, η οποία συμβαίνει για πολλοστή φορά. Όμως η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται από τέτοιου είδους ενέργειες» αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα