Επίθεση φιλίας από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. στο Κίνημα Αλλαγής

«Ποιο μέλλον για τη Σοσιαλδημοκρατία;» είναι ο τίτλος του βιβλίου που έγραψε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ξενοφών Κοντιάδης, το οποίο παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Παρουσία της Φώφης Γεννηματά, οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, επωφελήθηκαν να εκδηλώσουν ανοικτά το φλέρτ για διάλογο και συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Σεβαστάκης, υπογράμμισε ότι για τη ριζοσπαστική Αριστερά που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μονόδρομος η συνεργασία με την σοσιαλδημοκρατική Κεντροαριστερά . Αναγνώρισε ότι η σοσιαλδημοκρατία ταυτίζεται με τον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο και στην Ελλάδα «το ΠΑΣΟΚ στη διαχρονική του πορεία ενσωμάτωσε και εκλογίκευσε το σοσιαλδημοκρατικό πρότυπο στο παραγωγικό πλαίσιο της χώρας».

Από τη πλευρά του ο Νίκος Σωτηρόπουλος, συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, απάντησε αμέσως αναφέροντας ότι ο διάλογος μπορεί να γίνει μόνο ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται την ευρωπαϊκή πορεία τη χώρας, την κανονικότητα και τις αξίες της ανοικτής κοινωνίας και οικονομίας. «Είναι αναγκαία η συμμετοχή της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας σε κυβερνητικό σχήμα για την ανάταξη στη χώρα», είπε ο κ. Σωτηρόπουλος . Τόνισε ότι «η Ν.Δ. επεξεργάζεται πρόταση συνεργασίας προς το Κίνημα Αλλαγής ακόμη κι αν είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Η απάντηση ήρθε δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος είπε στους εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Διαμορφώνουμε αυτόνομη παράταξη για να πρωταγωνιστήσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι χάνει και η Ν.Δ. δείχνει στασιμότητα, ενώ το Κίνημα Αλλαγής κερδίζει. Ξέρουμε τι θέλουμε και πού να πάμε».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αφού συνόψισε τις προσπάθειες που έγιναν ιστορικά για την εγκαθίδρυση σοσιαλδημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, που δεν ευδοκίμησαν όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη, υποστήριξε ότι: «Από τη στιγμή που διαπιστώνουμε, εμπράκτως πια, τη χρεωκοπία της Αριστεράς του πολωτικού ριζοσπαστισμού στη χώρα μας, μπορούμε να πούμε ότι η σοσιαλδημοκρατία έχει σήμερα μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσει την πολιτική ηγεμονία». Ο δήμαρχος Αθηναίων μάλιστα επεσήμανε, ότι η σοσιαλδημοκρατία, πρέπει να είναι πολιτικά φιλελεύθερη και να συγκρουστεί με τα συντεχνιακά και πελατειακά δίκτυα που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία, ασκώντας παράλληλα κοινωνική πολιτική αλληλεγγύης προς τους αδύνατους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα