Επίσημη επίσκεψη Κωνσταντοπούλου στο ΥΠΕΘΑ

Επίσημη επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε χθες η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπου ενημερώθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Την πρόεδρο του κοινοβουλίου καλωσόρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, λέγοντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου τα εξής:

«Κυρία Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, του αναπληρωτή υπουργού κ. Ήσυχου, του υφυπουργού κ. Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας κ. Κωσταράκου, του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού κ. Αποστολάκη, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Τελλίδη, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας κ. Βαϊτση, των υπαρχηγών, των στρατηγών, σας καλωσορίζουμε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας η τρίτη τη τάξει πολιτειακός παράγων και Πρόεδρος της Βουλής να μας κάνει την ιδιαίτερη τιμή να μας επισκέπτεται επί τη αναλήψει των καθηκόντων.
»Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η πολιτική ηγεσία, επιθυμούμε στενή συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων, με την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και μάλιστα η πρόταση που θα σας κάνουμε είναι να έχουμε μια ενημέρωση κάθε δύο μήνες σε αυτήν εδώ την αίθουσα, η οποία θα είναι εμπιστευτική. Θα προχωρήσουμε δηλαδή παραπάνω από ό,τι μέχρι συνήθως γινόταν σε αυτή την αίθουσα διότι εδώ υπάρχει όπως αντιλαμβάνεστε η δυνατότητα να διακινηθούν πληροφορίες πολύ πιο εύκολα από ότι στη Βουλή. Η δική μας παρουσία στη Βουλή είναι δεδομένη και στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο και στο νομοθετικό έργο και βεβαίως θα υπάρξει στενή συνεργασία με την Επιτροπή Εξοπλισμών.
»Σας έχουμε προετοιμάσει μια ενημέρωση σε απόρρητο επίπεδο για τα θέματα που αφορούν την Εθνική Άμυνα, τη σημερινή κατάσταση που βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και εν συνεχεία θα μας κάνετε την τιμή να σας ενημερώσουμε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων γιατί ο θεσμικός σας ρόλος πλέον είναι πάρα πολύ σημαντικός και απαιτεί να έχετε μια άμεση ενημέρωση για το πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις εργάζονται εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο σε δύσκολες συνθήκες, με αυταπάρνηση.
»Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πάρα πολύ υψηλό, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι άριστο και η στενή συνεργασία, σε μια Δημοκρατία, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Βουλής των Ελλήνων και του ελληνικού λαού είναι απαραίτητη ιδίως σε τέτοιες περιόδους που κάποιοι θέλουν να προσβάλουν την εθνική μας κυριαρχία και πολλές φορές και την εδαφική μας ακεραιότητα».

Από την πλευρά της η κ. Κωνσταντοπούλου, αφού ευχαρίστησε τον ΥΠΕΘΑ, είπε τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστώ θερμά εσάς, τους Αναπληρωτές Υπουργούς, αλλά και τη Στρατιωτική Ηγεσία για την τιμητική πρόσκληση και τη θερμή υποδοχή. Με χαρά αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας, γιατί πράγματι πιστεύω ότι τα ζητήματα που αφορούν το πεδίο του ΥΠΕΘΑ είναι ζητήματα τα οποία άπτονται και συναρτώνται και των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, που το Κοινοβούλιο είναι ταγμένο να εκπροσωπεί. Είναι όχι απλώς καλοδεχούμενη, είναι ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτη η πρότασή σας και είναι μία πρόταση προς την κατεύθυνση και της διαφάνειας αλλά και της αποτελεσματικότητας για μια τακτική, συστηματική ενημέρωση της Βουλής σε σχέση με τα ζητήματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι ακόμη πιο επιβεβλημένη αυτή η συνεργασία στο πεδίο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, αλλά ιδίως –θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω- και της Επιτροπής Εξοπλιστικών της Βουλής, της ειδικής αυτής Επιτροπής η οποία αποτελείται από μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Να σας ενημερώσω με τη σειρά μου ότι η μεν Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας έχει ήδη συγκροτηθεί, η δε Επιτροπή Εξοπλιστικών Υποθέσεων είναι υπό συγκρότηση. Θα μου επιτρέψετε να εκφράσω μία ευχή, με δεδομένη την πρωτοβουλία που αναλαμβάνω ως Πρόεδρος της Βουλής για τη συγκρότηση μια Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους, νομίζω ότι θα είναι απολύτως χρήσιμη η συμβουλή και η συνδρομή του ΥΠΕΘΑ σε σχέση με όλες εκείνες τις υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που πρέπει να ελεγχθούν και να αντιπαραβληθούν με αντίστοιχες δανειακές υποχρεώσεις που ανελήφθησαν από τη Χώρα μας σε καιρούς κατά τους οποίους με τρόπο αλόγιστο και παράλογο διασπαθίστηκε το δημόσιο χρήμα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω με τη σειρά μου ότι έχω αμέριστη εμπιστοσύνη και στο ηθικό και στον πατριωτισμό των γυναικών και των ανδρών, θα μου επιτρέψετε να προτάξω τις γυναίκες, μιας που είχαμε προχθές την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και χθες μια τιμητική εκδήλωση στη Βουλή, γνωρίζω ότι αυτό το ηθικό εσείς και η Ηγεσία του Υπουργείου θα εμψυχώσετε με το παράδειγμά σας και εκφράζω την ευχή να υπάρχει πάντοτε η βούληση για μια άμεση και καλή συνεργασία του Υπουργείου με το Κοινοβούλιο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα