Επίσημη πρόταση και αναμονή!

Γιατί επιλέγει η ΑΕΚ τον Ορλάντο Σα; Οι λόγοι είναι πολλοί και παρά το ότι θα κοστίσει περισσότερα χρήματα από τον Νταβίντ Μπαράλ, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν στρέψει το βλέμμα τους αποκλειστικά στον Πορτογάλο, ο οποίος δεν μπορεί να πει κανείς ότι εντυπωσιάζει με τα στατιστικά του στοιχεία, αλλά δείχνει μία βελτίωση εδώ και τρία χρόνια!

Η «Α» εξηγεί τους λόγους που η Ένωση επιλέγει τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και όχι τον Ισπανό σέντερ φορ με τη δεδομένα ικανοποιητική του παρουσία στην επίπονη Primera Division.

α) Θέλει να έρθει ο ίδιος: Η πλευρά του Ορλάντο Σα ήταν αυτή που επικοινώνησε με την ελληνική ομάδα και ενημέρωσε για τις προθέσεις του ποδοσφαιριστή. Ο Πορτογάλος δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με το χρόνο συμμετοχής του στη Ρέντινγκ και κίνησε τις διαδικασίες για αποχώρηση, με πρώτη του επιλογή την ΑΕΚ. Ποιος ξέρει, ίσως να επικοινώνησε με τους Σιμόες και Μπαρμπόσα που τα πηγαίνουν θαυμάσια στο Δικέφαλο και θα είχαν μόνο ενθαρρυντικά λόγια να πουν.

β) Είναι στην καλύτερη ηλικία: Η πιο παραγωγική περίοδος για έναν επιθετικό είναι όταν πλησιάζει τα 30. Ο Ορλάντο Σα σε λίγους μήνες κλείνει τα 28 και μπορεί να προσφέρει χρόνια στην ΑΕΚ ή να πουληθεί. Ο Μπαράλ είναι 32 χρονών.

γ) Ανεβασμένα στατιστικά τα τελευταία χρόνια: Ο Ορλάντο Σα δεν είχε ποτέ την ιδανική αντιστοιχεί σε αριθμό τερμάτων ανά λεπτά συμμετοχής, ωστόσο τη σεζόν 2013-14 σκόραρε 13 φορές σε 19 ματς πρωταθλήματος Κύπρο με την ΑΕΛ και πέρσι 13 γκολ σε 26 ματς πρωταθλήματος με τη Λέγκια, ενώ και φέτος παρά το ότι δεν είναι βασική λύση, έχει πέντε γκολ στην Championship.

δ) Πρωταθλητισμό με τη Λέγκια: Σε αντίθεση με τον Νταβίντ Μπαράλ, ο Ορλάντο Σά βίωσε μία χρονιά ακραίου πρωταθλητισμού με τη Λέγκια, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο (αν και είχε ελάχιστες συμμετοχές σε αυτό το θεσμό).

ε) Άμεση προσαρμογή σε πρωταθλήματα ιδίου επιπέδου με το ελληνικό: Το πολωνικό και το κυπριακό πρωτάθλημα ούτε πολύ ανώτερα, ούτε πολύ κατώτερα είναι σε σχέση με το ελληνικό. Ο Ορλάντο Σα σίγουρα μπορεί να προσφέρει με αντίπαλους αμυντικούς αυτούς που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμη και στην Championship φέτος, προσαρμόστηκε αμέσως, αφού πέτυχε τα πέντε του γκολ (είχε και δύο ασίστ) στις πρώτες 15 αγωνιστικές που έπαιρνε περισσότερα λεπτά συμμετοχής! Στα τελευταία δέκα ματς η Ρέντινγκ έχει σκοράρει μόλις έξι φορές, δείγμα του ότι ήταν μάλλον απαραίτητος ο Σα, που έχει παίξει 150 λεπτά όλα κι όλα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα