Επίσκεψη Βίτσα στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών στα Τρίκαλα‏

Tη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα (14/12) ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, και ενημερώθηκε από τη Διοίκηση για το έργο που επιτελείται και τα προβλήματα που υπάρχουν και μίλησε στους σπουδαστές της Σχολής.

Ο ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η προσήλωση στον καθήκον, ο επαγγελματισμός, η ετοιμότητα, η αφοσίωση στην πατρίδα και η ανιδιοτέλεια, αξίες που όπως είπε χαρακτηρίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αναφέρθηκε ακόμα στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στο οποίο στηρίζεται η αποτρεπτική ισχύς της χώρας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το δημαρχείο Τρικάλων και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου. Στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δημαρχείο επισήμανε το γεγονός ότι τα Τρίκαλα αναδεικνύονται σε πόλη της καινοτομίας.

«Έχει σημασία, είπε, το παραγόμενο αποτέλεσμα να προσθέτει αξία στη ζωή των ανθρώπων». Και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να φύγουμε σαν χώρα από την κατάσταση της επιτροπείας, ώστε να διαχειριζόμαστε τα του οίκου μας με δική μας ευθύνη και βεβαίως σε προσανατολισμό και σε συνεργασία με την Ευρώπη, η οποία και αυτή πρέπει να κάνει αλλαγές». Και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους ώστε «να συνενώσουμε τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωση του προς τους δημοσιογράφους ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«Εμείς σαν κυβέρνηση έχουμε βάλει ορισμένους στόχους και αντίστοιχα κάνουμε ορισμένα βήματα.

Το πρώτο βήμα, που μαζί του ολοκληρώθηκε και το πρώτο μέρος της διαπραγμάτευσης, αποδέσμευσε τα 2 δισ. ευρώ, τα οποία ήδη έχουν έρθει στη χώρα και θα ενισχύσουν βασικά τις δομές υγείας αλλά συγχρόνως και την αγορά σε σχέση με τα χρέη που έχει το δημόσιο σε ιδιωτικούς φορείς. Τώρα ολοκληρώνουμε το δεύτερο κομμάτι αυτού του πρώτου βήματος, ώστε να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση.

Το δεύτερο βήμα που έχουμε να κάνουμε –και αυτό θα το πετύχουμε– αφορά την διαπραγμάτευση για το χρέος. Είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι αν δεν υπάρχει μια διαχείριση και απομείωση του χρέους, όποιες προσπάθειες και να κάνουμε, ό,τι και να επιτύχουμε θα μένει μετέωρο.

Το τρίτο βήμα είναι αυτό που αποκαλούμε ‘’παράλληλο πρόγραμμα’’. Δηλαδή δεν μένουμε μόνο στη συμφωνία αλλά αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε σαν χώρα, ώστε μαζί με την προστασία να επιτύχουμε και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, γιατί είναι ξεκάθαρο για μας ότι καμία προστασία δεν πρόκειται να είναι ασφαλής αν δεν μεγαλώσει και η πίτα της οικονομίας και με αυτή την έννοια και η πίτα του ΑΕΠ.

Αυτά γίνονται κάτω από δύο όρους. Είναι η Ευρώπη που αλλάζει και η επίθεση που γίνεται από το παλιό σύστημα που περιλαμβάνει και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μεγάλα διαπλεκόμενα συμφέροντα . Κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να μην έγιναν οι εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη. Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι η αστάθεια που επικρατεί στην περιοχή που προκαλεί προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, όπου δεν έχουμε την απαραίτητη στήριξη από τη διεθνή κοινότητα. Όμως, συνεργαζόμαστε με τη διεθνή κοινότητα και ταυτόχρονα συγκροτούμε τις δομές φιλοξενίας και διοχέτευσης, μέσω ασφαλούς δρόμου, των προσφυγικών ροών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, για τις οποίες πρέπει να πω ότι δεν αντιμετωπίζουν με θετικό μάτι πάντοτε και δεν βοηθάνε τη συνολική ευρωπαϊκή προσπάθεια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα