Επίσκεψη Κικίλια στην Ουάσιγκτον

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής ο Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,  θα έχει μπαράζ σημαντικών επαφών και μεταξύ αυτών θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής της CIA και του FBI.
«Η επίσκεψή μου στις ΗΠΑ και οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI), της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (FBI), αλλά και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συνολική προσέγγιση των ζητημάτων ασφαλείας τα οποία έχουν αποκτήσει πλέον διεθνικό χαρακτήρα» δήλωσε ο κ. Κικίλιας μετά την άφιξή του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

“H ασφάλεια των κοινωνιών μας δέχεται όλο και πιο σοβαρές απειλές”

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε επίσης ότι «η ασφάλεια των κοινωνιών μας δέχεται όλο και πιο σοβαρές απειλές, όσον αφορά τόσο την κλίμακα όσο και το βαθμό εξειδίκευσής τους. Πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα στον τομέα της ασφάλειας έχουν διασυνοριακό και διατομεακό χαρακτήρα. Κανένα κράτος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του αυτές τις απειλές κι εδώ εδράζεται η αξία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών και των υπηρεσιών τους».

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ξεκινάει την Δευτέρα με επίσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) και θα έχει συναντήσεις με τους επικεφαλής μονάδων της Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) και θα έχει συνάντηση με τον αντιστράτηγο James R. Clapper.

Το απόγευμα, ο κ. Κικίλιας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων στην Πρεσβεία της Ελλάδας.

Αύριο, θα μεταβεί εκ νέου στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), όπου θα συναντηθεί με τον διευθυντή της John O. Brennan.

Ακολούθως, θα επισκεφθεί τα γραφεία του FBI και θα συναντηθεί με τον διευθυντή του James Comey και αμέσως μετά θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο, όπου ο κ. Κικίλιας θα έχει συνάντηση με τα στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Charlie Cupchin (γενικό διευθυντή για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις) και Avery Alpha (διευθυντή για θέματα αντιτρομοκρατίας).

Μετά τον Λευκό Οίκο, θα επισκεφθεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να συναντηθεί με τη συντονίστρια θεμάτων αντιτρομοκρατίας πρέσβη Tina Kaidanow.

Κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα έχει την ευκαιρία να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Κικίλιας θα μεταβεί στο Σικάγο, όπου την Τετάρτη θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με δημοτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους της περιοχής, με Ελληνοαμερικανούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αστυνομίας, καθώς και με στελέχη της Ομογένειας. Επίσης, θα επισκεφθεί το Office of Emergency Management and Communication 911 Centre και το Art Institute of Chicago, όπου παρουσιάζεται η έκθεση «Ουρανός και Γη. Η Τέχνη του Βυζαντίου από τις ελληνικές συλλογές».

Το βράδυ, θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση για την «Ημέρα του Όχι», την οποία συνδιοργανώνουν το American Jewish Committee του Σικάγου και το Hellenic American Leadership Council.

Την Πέμπτη το πρωί, ο κ. Κικίλιας θα μεταβεί στη Βοστόνη, όπου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το Fletcher School of Law and Diplomacy του Πανεπιστημίου Tufts και το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής.

Το βράδυ, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη και την Παρασκευή αναμένεται να έχει συναντήσεις με Αμερικανούς πολιτικούς, τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και στελέχη της Ομογένειας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα