Επίσκεψη Κυριάκου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, όπως ο ίδιος σημείωσε, περνούσε από το σημείο και ήθελε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

«Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., συμπληρώνοντας παράλληλα: «Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές».

Επιπροσθέτως ο αρχηγός της Ν.Δ. επανέλαβε για ακόμη μια φορά τη ρητή του δέσμευση πως με κυβέρνηση ΝΔ θα αλλάξει το καθεστώς ασύλου. «Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο Πανεπιστήμιο», κατέληξε σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε εκνευρισμό στο υπουργείο Παιδείας και κύκλοι του σχολίασαν με δηκτικό τρόπο τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη: «Ο κ. Μητσοτάκης για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει, ούτε από την οδό Πατησίων, ούτε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αλλιώς θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές», αναφέρει το υπουργείο και σε έντονο τόνο προσθέτει: «Αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού. Ας το προσέξει…» Φυσικά όπως συνηθίζουν οι περί τον κ. Γαβρόγλου σύμβουλοί του επί των καταγγελιών του κ. Μητσοτάκη δεν έδωσαν καμία απάντηση.

Με τον πρόεδρο του Ισραήλ

Στο μεταξύ σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Ισραήλ, Reuven Rivlin, και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε η προσήλωση στον στρατηγικό χαρακτήρα των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων και η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωσή τους σε όλα τα επίπεδα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και της υψηλής τεχνολογίας. Υπογραμμίστηκε η σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη. Από την πλευρά μας, τονίστηκαν οι ανησυχίες μας για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο. Συζητήθηκαν επίσης μια σειρά από περιφερειακά ζητήματα όπως το συριακό, το παλαιστινιακό και η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα