Επίτιμος διδάκτορας ο Σάντος!

Ο Φερνάντο Σάντος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο χώρα μας, αλλά και στη χώρα του. Με αυτόν στον πάγκο η Πορτογαλία κατέκτησε το Euro 2016 στη Γαλλία και προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού. Υπάρχει, όμως, κάτι που ίσως να μη γνωρίζατε για τον 62χρονο προπονητή…

Ο πρωταθλητής Ευρώπης ικανότατος προπονητής είναι επίσης πτυχιούχος τηλεπικοινωνιών! Το συγκεκριμένο πτυχίο από μόνο του δεν είναι αρκετό φυσικά για να γίνει διδάκτορ, ωστόσο το Πανεπιστημίο Trás-os-Montes e Alto Douro της Πορτογαλίας τον έκανε τον μόλις δέκατο πολίτη της πόλης που λαμβάνει το συγκεκριμένο τίτλο. Οι ακαδημαϊκοί του Πανεπιστημίου τον τίμησαν προφανώς και για την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο πάντα ταπεινός Φερνάντο Σάντος αναφέρθηκε στο θρίαμβο της Γαλλίας, λέγοντας αρχικά πως δεν καταλαβαίνει γιατί του έγινε αυτή η τιμή:

«Για να είμαι ειλικρινής ήταν δύσκολο να καταλάβω για ποιο λόγο μου γίνεται μία τόσο μεγάλη τιμή και οι άνθρωποι από το πανεπιστήμιο έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να με πείσουν. Είναι τεράστια τιμή και ευχαρίστηση να παραλαμβάνω αυτή την τιμητική διάκριση.

Πολλοί ίσως ακόμα πιστεύουν ότι ήταν τύχη ή θαύμα αυτό που συνέβη στη Γαλλία. Ναι, η τύχη και τα θαύματα υπάρχουν, αλλά χρειάζονται πολλή δουλειά από πίσω τους. Στην Γαλλία υπήρχαν 70 άνθρωποι που για 55 ημέρες έκαναν απίστευτη δουλειά για να πάρουν το τρόπαιο. Η γνώση μου για το ποδόσφαιρο έρχεται από το ταλέντο που ο Θεός μου έδωσε για να καταλαβαίνω το άθλημα, αλλά και με την εμπειρία μου από τα χρόνια. Σε όλη αυτή την εμπειρική γνώση ήρθε να προστεθεί και η προσθήκη της επιστημονικής γνώσης που ήρθε μέσω της μελέτης, αλλά κυρίως μέσω των ανθρώπων που δούλεψαν μαζί μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα