Επί τάπητος και η αποχώρηση από την ψηφοφορία

Αύριο θα ληφθεί απόφαση από τη Νέα Δημοκρατία για το εάν τελικά το κόμμα αποχωρήσει από την ψηφοφορία στη Βουλή. Με την συγκεκριμένη πρόταση τάχθηκαν τα περισσότερα στελέχη που μετείχαν στην σύσκεψη καθώς όπως είπαν, οι πολίτες θα έβλεπαν από τους τηλεοπτικούς δέκτες, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ να ψηφίζουν τις περικοπές στις συντάξεις, τις μειώσεις στο αφορολόγητο και τις αυξήσεις στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Η όποια απόφαση θα ληφθεί μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από το κλίμα που θα έχει διαμορφωθεί στην ολομέλεια, τις «άσχετες» τροπολογίες που πιθανότατα να ενταχθούν στο πολυνομοσχέδιο αλλά και από την στάση που θα κρατήσουν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στη Ν.Δ. θα επιθυμούσαν να υπήρχε κοινή γραμμή στο συγκεκριμένο ζήτημα και να αποχωρούσαν μαζί τα κόμματα της αντιπολίτευσης από την ψηφοφορία, ώστε να υπήρχε ακόμη πιο μεγάλος αντίκτυπος, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι εφικτό. Να σημειώσουμε εδώ ότι την πρόταση για αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης είχε κάνει πρώτος ο Ανδρέας Λοβέρδος, στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προ ολίγων 24ώρων, όταν αποφάσιζε η ΔΗΣΥ για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα στην ολομέλεια της Βουλής.

Η σύσκεψη
Το βράδυ της Τρίτης διεξήχθη σύσκεψη στα γραφεία του κόμματος στην βουλή στην οποία συμμετείχαν εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δύο αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστας Τσιάρας, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου, Μιχάλης Μπεκίρης, ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού, Τάκης Θεοδωρικάκος, και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Μακάριος Λαζαρίδης, προκειμένου να αποφασιστεί η γραμμή που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην συζήτηση για το νέο πακέτο μέτρων που αρχίζει σήμερα στην ολομέλεια.

Όλοι συμφώνησαν πως η γραμμή της Ν.Δ. να είναι πολύ σκληρή και να στοχοποιηθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, η γραμμή που δόθηκε προς τους βουλευτές είναι να αναδεικνύουν τα αντιλαϊκά μέτρα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και την ανικανότητα του κ. Τσίπρα, όπως επίσης και τα ψέματα που έλεγε προς τους πολίτες.
Οι φράσεις «κλειδιά» που θα επαναλαμβάνονται διαρκώς σε όλες τις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές της Ν.Δ., θα είναι πως το «πολυνομοσχέδιο είναι το 4ο μνημόνιο και το δεύτερο μέσα σε δύο χρόνια που ψηφίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», το γεγονός ότι θα εφαρμοστούν μετά το 2019 «υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας», πως «τα αντίμετρα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν», καθώς θα πρέπει να υπάρξει πλεόνασμα πάνω από 3,5%, ενώ θα υπενθυμίζουν διαρκώς στον Ευκλείδη Τσακαλώτο τη δήλωσή του πως θα παραιτηθεί αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από το 9.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα