Επαγγελματική αστυνομία για την πάταξη της τρομοκρατίας ζητά ο Χρυσοχοϊδης

Επαγγελματική και αποτελεσματική αστυνομία για την πάταξη της τρομοκρατίας ζητά ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.
“Πρέπει να φτιάξουμε μια αστυνομία πλήρως επαγγελματική και αποτελεσματική και από την άλλη να θωρακίζουμε κάθε μέρα τη δημοκρατία με νόμους οι οποίοι είναι αυστηροί μεν αλλά δίκαιοι” είπε ο πρώην υπουργός,

Ο ίδιος με αφορμή τις αντιδράσεις που αναμένεται να προκαλέσει η αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι είπε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αυτή τη στιγμή είναι το ζητούμενο, αλλά υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να αναζητηθούν ακραίες λύσεις.

“Πάντα υπάρχει κίνδυνος στο όνομα καταπολέμησης της τρομοκρατίας να διολισθήσουμε σε αυταρχισμούς, σε μεθόδους που περιστέλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες, αλλά στις δημοκρατίες πρέπει να υπάρχει πάντοτε ο έλεγχος της νομιμότητας και να κυριαρχεί η λειτουργία της δικαιοσύνης” δήλωσε,

Ερωτηθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του πρώην υπουργού Γ. Πανούση, ο τέως βουλευτής αρνήθηκε λέγοντας: “Δεν είναι καλή συζήτηση αυτή”.

Μάλιστα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε ότι πριν από την εξάρθρωση της οργάνωσης 17 Νοέμβρη και πολλά χρόνια ξοδεύτηκαν -όπως είπε- εκατομμύρια σελίδες εφημερίδων για να αναλύσουν το φαινόμενο της τρομοκρατίας στην Ελλάδα.

“Δεν υπήρχε καμία αλήθεια απ΄ όλα αυτά. Ήταν μια φιλολογία, παραμύθια, σαχλαμάρες. Θεωρίες περί CIA, μυστικών υπηρεσιών, αριανών, κ.λπ., ότι μπορούσε να φανταστεί ο καθένας”, τόνισε ο διατελέσας υπ. Δημόσιας Τάξης.

Είπε ακόμα ότι για πολλά χρόνια στην Ελλάδα το ΠΑΣΑΟΚ θεωρούνταν ως υποκινητής και ο ηθικός αυτουργός των τρομοκρατών και τόνισε ότι αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο ψέμα.

“Κατηγορήθηκε η χώρα ότι ανεχόταν και υποστήριζε την τρομοκρατία. Όλα αυτά είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα;” αναρωτήθηκε ο Βορειοελλαδίτης πολιτικός.

Αναφερόμενος στη 17 Νοέμβρη είπε ότι τα μέλη της οργάνωσης δικάστηκαν και καταδικάστηκαν με βάση αποδείξεις, επισήμανε ότι δεν υπάρχει παγκοσμίως ίσως πιο “δεμένη” υπόθεση από αστυνομικής και δικαστικής άποψης και υπενθύμισε ότι μια προς μια, πράξεις, δολοφονίες, ληστείες κλπ. ερευνήθηκαν και αποδείχτηκαν με πλήρη στοιχεία, όπως ομολογίες, τεκμήρια, καταθέσεις, κ.ά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης για την ΕΛΑΣ είπε ότι από το 2000 και ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε μια επαγγελματική – σύγχρονη αστυνομία και σημείωσε πως πιστεύει στις δυνατότητές της παρά την κρίση που πλήττει τη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα