Επανέρχεται στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Ο Μπαλτάκος παραιτήθηκε και η κυβέρνηση επαναφέρει στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ικανοποιώντας έτσι το αίτημα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής στα μέλη της, την ερχόμενη Πέμπτη επανέρχεται η συζήτηση για το αντιρατσιστικό που είχε διακοπεί πριν από περίπου τέσσερις μήνες.

Το πρώτο αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου, γνωστό και ως «αντιρατσιστικό Ρουπακιώτη» είχε «κοπεί» από τον Μπαλτάκο μετά από σχετική γνωμάτευση του προέδρου της ΚΕΝΕ Φώτη Καϋμενάκη, ο οποίος, είναι ο νέος γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου

Αφού το αντιρατσιστικό Ρουπακιώτη κόπηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έφερε στη Βουλή ένα σχέδιο νόμου το οποίο ουσιαστικά τροποποιούσε το υπάρχον πλαίσιο ώστε να είναι εναρμονισμένο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Η απόπειρα αυτή, ωστόσο, έμεινα στη μέση καθώς έγινε μόνο η πρώτη ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή.

Η επίσημη εξήγηση που έδωσε ο ίδιος ο κ. Αθανασίου ήταν ότι η συζήτηση διεκόπη λόγω φόρτου εργασίας καθώς  «τρέχει» και η ελληνική προεδρία και υπήρχαν και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις που έπρεπε να προωθηθούν.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα