Επαναφέρει το «ιδιώνυμο» ο Βασιλειάδης

Λίγες ημέρες μετά τις απίστευτες σκηνές βίας μεταξύ των οπαδών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης είχε δημοσιοποιήσει για πρώτη φορά την πρόθεσή του να επαναφέρει το «ιδιώνυμο» για πράξεις αθλητικής βίας.

Περίπου δύο μήνες μετά, αυτή η πρόθεση έχει μετατραπεί σε απόφαση! Και το πιο πιθανό σενάριο είναι να ψηφιστεί με τροπολογία στη Βουλή εντός του καλοκαιριού ή τον Σεπτέμβριο και να εφαρμοστεί από την εφετινή αγωνιστική περίοδο για όλες τις πράξεις αθλητικής βίας, σε όλα τα ελληνικά γήπεδα και ασφαλώς σε όλα τα σπορ.

«Ιδιώνυμο» στη Νομική Επιστήμη χαρακτηρίζεται το έγκλημα για το οποίο προβλέπονται ιδιαίτερες ποινές σε σχέση με τα εγκλήματα της γενικής κατηγορίας όπου αυτό υπάγεται. Ειδικά στο πεδίο του αθλητισμού είχε νομοθετηθεί το 2006, από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό. Προέβλεπε μεταξύ άλλων την άμεση φυλάκιση συλληφθέντων για σοβαρά επεισόδια στα γήπεδα. Καταργήθηκε με απόφαση του διαδόχου του Ορφανού, Γιάννη Ιωαννίδη. Πώς ακριβώς και με ποια μορφή και τροποποιήσεις θα επανεμφανιστεί το «ιδιώνυμο» ως νόμος για πράξεις αθλητικής βίας, αλλά και πώς θα εφαρμοστεί, θα το διαπιστώσουμε εν καιρώ…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα