Επανεξετάζεται το καθεστώς εισαγωγής των φοιτητών με ειδικές ανάγκες

Αλλάζει το καθεστώς εισαγωγής των φοιτητών με ειδικές ανάγκες στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Ο υπουργός Παιδείας προχωρά σε αυτή την κίνηση, με αφορμή την άρνηση του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ να δεχθεί ως φοιτητή αριστούχο τυφλό μαθητή της τρίτης λυκείου, με διακρίσεις σε μαθητικούς διαγωνισμούς και με αργυρό μετάλλιο σε μαθηματική ολυμπιάδα, όπως κατήγγειλε το παράρτημα Μακεδονίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, με ανακοίνωσή του, την οποία απέστειλε την προηγούμενη Τετάρτη και προς τον υπουργό Παιδείας. Η αρμόδια επιτροπή επικαλέστηκε το επιχείρημα πως το 30% των μαθημάτων γίνεται σε εργαστήρια. Όμως σε άλλα αντίστοιχα τμήματα στην Ελλάδα, επιτρέπεται η φοίτηση σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Το υπουργείο ευαισθητοποιήθηκε και επιλύει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον τυφλό μαθητή στην Θεσσαλονίκη αφού το όνειρό του να περάσει το κατώφλι του πανεπιστημίου για να σπουδάσει, θα γίνει τελικά. πραγματικότητα…

Ειδικότερα, με παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, αλλάζουν τα κριτήρια για τους φοιτητές με ειδικές ανάγκες. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να επανεξετάσει το καθεστώς εισαγωγής των φοιτητών με ειδικές ανάγκες, σε σχολές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Έως τώρα δεν ισχύει ενιαίο σύστημα, με αποτέλεσμα να αποφασίζει κάθε σχολή ξεχωριστά. Έτσι, θα υιοθετηθούν ενιαία κριτήρια με τα οποία θα εξετάζεται η φοίτηση ενός υποψηφίου με ειδικές ανάγκες.

Γκιουλέκας: «Θα πάρουμε μέτρα για να τελειώσει η οδύσσεια του παιδιού»

«Είναι καταφανέστατο το δίκιο του φοιτητή. Δεν μπορούν να γίνονται αυτά τα πράγματα στα Πανεπιστήμια» είπε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το απόγευμα της Τρίτης, με την επιστροφή του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου από αποστολή στο εξωτερικό, θα γίνει η σχετική σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας. «Θα πάρουμε μέτρα για να τελειώσει η οδύσσεια του παιδιού» πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα