Πεδίο μάχης το Πανθεσσαλικό

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του» γράφαμε μερικές ώρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο σοβαρών επεισοδίων και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου (6/5) οπαδοί της ΑΕΚ επιχείρησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, σπάζοντας τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων και συγκρούστηκαν με τους άνδρες των ΜΑΤ.

Οι μονάδες καταστολής αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα με τα χημικά να μεταφέρονται λόγω του δυνατού αέρα εντός του γηπέδου, όπου η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησαν νέα σκηνικά έντασης με οπαδούς του ΠΑΟΚ αυτή τη φορά να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας χωρίς αποτέλεσμα να πλησιάσουν στην εξέδρα με τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Επιβεβαίωση της “Α” 

Πριν “αλέκτορ λαλήσει τρεις” ήρθε δυστυχώς η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της εφημερίδας που βρίσκεται από το πρωί του σαββάτου στα περίπτερα. Στο ρεπορτάζ της η “Α” αναφέρει αναλυτικά τα “κακώς κείμενα” του τελικού και την ανευθυνότητα των διοργανωτών…

Επιγραμματικά αναφέρουμε τα εξής:

1] Σε όλες τις χώρες του κόσμου το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου προσδιορίζεται από την αρχή της περιόδου. Στην προκήρυξη του Κυπέλλου αναγράφεται ότι η απόφαση θα ληφθεί μετά τη 2η φάση του θεσμού, φάση που τελείωσε τον Νοέμβρη του 2016. Το γήπεδο του τελικού –Πανθεσσαλικό– ορίστηκε από την ΕΠΟ του Ζήση Βρύζα τον Απρίλιο του 2017. Προφανώς ο μισθός του Ζ. Βρύζα και των  υπολοίπων μελών απεδείχθη άξιος…

2] Ο νόμος προβλέπει ότι τα εισιτήρια θα έχουν αρίθμηση και θα είναι ονομαστικά. Οι εγκέφαλοι της ΕΠΟ, που και ως γκαρσόνια σε καφετέρια δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, ετοίμασαν εισιτήρια χωρίς σειρά και θέση. Εκ των υστέρων έκαναν λόγο για αυτοκόλλητες ετικέτες με τη σειρά και τον αριθμό της θέσης, μόνο που χωρίς ηλεκτρονικά εισιτήρια πώς θα μπορούσαν να προσδιόριζαν κάποιον ταραξία. Γελάει –ή κλαίει;– ο κόσμος με τα κατορθώματά τους.

3] Παράγγειλαν 1.500 καθίσματα από τη Γερμανίά, και σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν 500, που τα τοποθέτησαν χθες βράδυ!!! Τόσο καλά.

4] Η είσοδος των δύο ομάδων θα γίνει από τη θύρα που έχουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Ας βάλει ο Θεός το χέρι του.

 

Το μόνο που μπορούμε να πούμε απλά είναι ο Θεός να βάλει το χέρι του και να μην θρηνήσουμε θύματα…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα