Επεισόδια; Κανένα πρόβλημα! Έχουμε το… ΑΜΚΑ τους

Μεγάλος ντόρος έγινε το καλοκαίρι με την προσπάθεια του Σταύρου Κοντονή να περάσει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, πολλές παράγραφοι του οποίου σχετίζονται με την πρόληψη κατά της βίας.

Δυστυχώς για τον ίδιο τον Υφυπουργό, το πρώτο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» ήρθε να του διαλύσει το συννεφάκι που νόμιζε ότι είχε σχηματιστεί πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο επειδή είχε περάσει τις νέες και μοντέρνες του ιδέες μέσα στο νομοσχέδιο. Ο Υφυπουργός είναι έκθετος για την παράταση που έδωσε στη Super League και φυσικά ο συνεταιρισμός φέρει και το δικό του μερίδιο ευθύνης για την αδυναμία του να εξασφαλίσει 16 γήπεδα στα οποία να μπορούν να διεξάγονται αγώνες με ασφάλεια. Ντροπή και στους δύο!

Είναι εύκολο να ρίχνουμε τις ευθύνες στους οπαδούς, στις ΠΑΕ και στην αστυνομία, αλλά φτάνει πια! Τι να κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟ; Να παίζει από μόνη της σε κεκλεισμένων των θυρών. Η δε αστυνομία… Να κάθεται και να κοιτάει; Δεν μπορεί πάντα να φταίει η ΕΛ.ΑΣ., αφού δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο, ενώ οι δυνάμεις αποδεικνύονται πάντα ελάχιστες. Ή μήπως φταίνε οι νεαροί ναρκομανείς, οι θερμόαιμοι που λατρεύουν την αδρεναλίνη, ή απλά κάποια φανατικοί φίλαθλοι που δεν αντέχουν και ξεσπούν είτε για αυτοάμυνα, είτε επειδή νιώθουν εδώ και δεκαετίες αδικημένοι.  Άντε και φταίνε; Ας μπουν φυλακή! Ισχύει ή δεν ισχύει το ιδιώνυμο;

Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Υφυπουργό και δευτερευόντως τη Super League! Τελεία και παύλα! Και δεν αναφερόμαστε καν στο δίωρο μέχρι να αποφασιστεί οριστικά η ματαίωση (ή η αναβολή) του αγώνα, την ώρα που στο ματς Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός πάρθηκε δέκα λεπτά μετά τη διακοπή του αγώνα. Αυτό ήταν τραγελαφικό! Αλλά καλύτερα να κρίνουμε αυτή την καθυστέρηση όταν το ρεπορτάζ αναδείξει πραγματικά τι έγινε αυτές τις δύο ώρες στα αποδυτήρια της Λεωφόρου!

Ο κύριος Κοντονής βιάστηκε να φέρει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο και βαρύνεται για την αδυναμία υλοποίησης όλων αυτών που οραματιζόταν, με αποτέλεσμα μία ΠΑΕ να βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής και το ελληνικό ποδόσφαιρο να δυσφημίζεται σε όλον τον κόσμο!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα