Επενδυτικό σοκ θέλει ο Περιστέρης

Την ανεργία αναγνωρίζει ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης. Ο Έλληνας επιχειρηματίας φιλοξενήθηκε στο Bloomberg και στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε μεταξύ άλλων για την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα επενδυτικό σοκ που θα οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και κατά συνέπεια θα δημιουργήσει ένα ανάχωμα στο μείζον πρόβλημα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γ. Περιστέρης, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος από τη νέα κυβέρνηση και είπε ότι σε συνέχεια των όσων έχει υποστηρίξει περί παραγωγικών επενδύσεων ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει «να εξεταστεί και η δημιουργία μιας ολιγομελούς και αποτελεσματικής ομάδας ανθρώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, η οποία θα έχει ως έργο της τη διευκόλυνση των επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά εκείνων των επενδύσεων που αυξάνουν τις εξαγωγές ή μειώνουν τις εισαγωγές».

Στον κ. Περιστέρη τέθηκε, εξάλλου, το ερώτημα αν θα ήταν προτιμότερο για την Ελλάδα συνολικά και τις εγχώριες επιχειρήσεις ειδικότερα, να αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ και να επιστρέψει σε εθνικό νόμισμα, με τον διοικητικό ηγέτη του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ να δηλώνει κάθετα αντίθετος: «Δεν είμαι ειδικός σε θέματα μακροοικονομίας, ωστόσο δεν βλέπω πως μια ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ δεν θα ήταν καταστροφική και για τις επιχειρήσεις και για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα