Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Αναλυτικά, προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικά θυελλώδεις ανέμους. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (περίπου από τα 400 μετρά) της δυτικής Στερεάς, της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, όπου βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Η θερμοκρασία από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ. Βαθμιαία θα ενισχυθούν σε νότιους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και λίγα χιόνια τις πρωινές ώρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Μέχρι το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Θράκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα