Επικεφαλής στο επικρατείας του νέου κόμματος θα είναι ο Αλιβιζάτος

Πολιτική παρέμβαση ενόψει των εκλογών για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας του νέου κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο κ. Αλιβιζάτος, δεν περιορίσθηκε στο να απευθύνει έκκληση για συμμετοχή και την πρώτη αλλά και την δεύτερη Κυριακή-διευκρινίζοντας μάλιστα ότι στον δεύτερο γύρο θα έχουν δικαίωμα προσέλευσης και ψήφου μόνον όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, δηλαδή μεθαύριο. Ο κ. Αλιβιζάτος, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, με μια ουσιαστική καθαρά πολιτική τοποθέτηση, που εκτιμήθηκε ως ύστατη προσπάθεια να δοθεί ένα συγκεκριμένο στίγμα στην υπό διαμόρφωση «κεντροαριστερά», απολύτως χρήσιμης μετά την θολούρα ως προς την «επόμενη μέρα» που καλλιέργησαν οι κόντρες και οι διαφορές των υποψηφίων. Μίλησε, συγκεκριμένα,  για την αναγκαιότητα επιτυχίας του εγχειρήματος καθώς, όπως είπε, «όλες οι μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις στη χώρα είναι ιστορικά συνδεδεμένες με την προοδευτική παράταξη, ενώ οι αποτυχίες με τη συντηρητική παράταξη πλην της περιόδου του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Και θέλοντας, προφανώς, να δείξει τον αναγκαίο προσανατολισμό του νέου κόμματος, υπογράμμισε με σημασία ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τις μεταρρυθμίσεις και κατά βάθος επιδιώκει τη ρήξη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν το επιτρέπουν οι δομές της συντηρητικής παράταξης. Αυτό το κενό πρέπει να καλύψει η προοδευτική παράταξη, παρά τον κατακερματισμό και τις διαφωνίες, κι όποτε το έκανε η χώρα πήγε μπροστά», υπογράμμισε ο Νίκος Αλιβιζάτος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα