Επικεφαλής DUP: Τι ζητάμε για να στηρίξουμε τη Μέι

Τους λόγους που το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Β. Ιρλανδίας συμφώνησε να στηρίξει την Τερέζα Μέι εξηγεί η επικεφαλής του,  Αρλίν Φόστερ σε άρθρο της που δημοσιεύεται εφημερίδα.

Η επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) θα επιδιώξει να ενισχύσει την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και να εξασφαλίσει μια καλή συμφωνία για το Brexit για τη Βόρεια Ιρλανδία στις συνομιλίες που θα έχει με τους Συντηρητικούς, επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Το Συντηρητικό Κόμμα της βρετανής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι χρειάζεται τις δέκα έδρες του DUP ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει και πάλι μετά την αποτυχία του να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 8 Ιουνίου.

Σε άρθρο της στην Belfast Telegraph, η Φόστερ απαρίθμησε τρεις προτεραιότητες, περιλαμβανομένης της επαναλειτουργίας της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας στο Στόρμοντ.

«Επιμείναμε σε μια ξεκάθαρη πολιτική πλατφόρμα θέλοντας να ενισχύσουμε την Ένωση, να εργαστούμε για μια καλή συμφωνία για τη Βόρεια Ιρλανδία καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρεί από την ΕΕ και δίνοντας την υπόσχεση ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργήσει και πάλι το Στόρμοντ προς όφελος όλων», έγραψε στο άρθρο της η Φόστερ.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τη θέση στην οποία θα βρεθούμε για να κάνουμε ό,τι υποσχεθήκαμε.»

Η Φόστερ, που αναμένεται να συναντηθεί με τη Μέι αύριο Τρίτη προκειμένου να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία, είπε πως το DUP επίσης «θα έχει υπόψη του την ευθύνη που φέρουμε για να βοηθήσουμε να επέλθει η σταθερότητα στο έθνος αυτή την ώρα των προκλήσεων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα