«Επικοινωνιακά κόλπα και επιτροπή ανωμαλίας!»

Ο ιδιοκτήτης της «Α», Βίκτωρας Μητρόπουλος, ξεδίπλωσε μέσα σε λίγες, αλλά ουσιαστικές κουβέντες, το πόσο αδρανής είναι η ελληνική κυβέρνηση –και οι πολλές προηγούμενες – που στο χέρι τους είναι να λύσουν μία και καλή τα προβλήματα λοξοδρόμησης της δικαιοσύνης και εκφυλισμού του ποδοσφαίρου, αλλά αποτυγχάνουν οικτρά. Με παραστατικό και απολαυστικό τρόπο δεν παραλείπει να σημειώσει πως ένας συγκεκριμένος χώρος – η ΚΕΔ – είναι αδύνατον να λειτουργήσει υπό άλλη «εποπτεία» και με τα ίδια «εργαλεία».

Η συνέντευξή του στον Γιώργο Μπούζο και στο Metropolis 95,5 ξεκίνησε με καυστικό σχόλιο για την επικαιρότητα και την προβληματική ανεπάρκεια της επιτροπής εξομάλυνσης:

«Αυτή η επιτροπή θα έπρεπε να ονομαστεί επιτροπή ανωμαλίας και όχι εξομάλυνσης. Έγινε ένα τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο είναι κατακριτέο και απαράδεκτο. Δεν πας, όμως, να πεις «σταματάω το πρωτάθλημα» γιατί έτσι νομιμοποιείς τους γνωστούς-άγνωστους στις ενέργειες τους. Αυτό είναι τεράστιο λάθος. Για ποιο λόγο πολλές κυβερνήσεις λένε δε συζητάμε με τρομοκράτες; Εδώ ξεφτιλίζονται και αυτοί και το κράτος και ο υφυπουργός. Τι νόημα έχει να σταματήσει το πρωτάθλημα; Είναι απλά επικοινωνιακά κόλπα για να δείξουμε στον λαουτζίκο ότι κάτι κάναμε. Από κει και πέρα να έρθουν άλλοι ατρόμητοι. Γιατί δεν τους έβγαζαν από την αρχή τους διαιτητές; Γιατί χρειάστηκε να καεί το σπίτι του Μπίκα για να πάρουν αυτή την απόφαση;».

Για το καυτό θέμα του πίνακα των ΚΕΔ εξήγησε μυθολογικά: «Υπήρχαν διαιτητές που έπρεπε να απομακρυνθούν. Όσον αφορά για αυτούς που πάνε να μπουν στην ΚΕΔ βεβαίως δεν μπορώ να πάρω θέση, γιατί δεν ξέρω ονόματα, αλλά καινούριος οίκος ανοχής με παλιές ιέρειες είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει. Ακόμη κι αν έχουν αγαθές προθέσεις»

Για την τοποθέτηση Γκαγκάτση στη Λίγκα και την παράξενη συμφωνία των «τεσσάρων» ο Βίκτωρας Μητρόπουλος αρχικά τόνισε: «Το θέμα του Γκαγκάτση έδωσε λύσεις και σε άλλα προβλήματα. Προβληματίζεται σοβαρά ο Υπουργός Δικαιοσύνης να κάνει ειδικό σύμβουλο σε οικονομικά εγκλήματα και offshore τον κύριο Τσοχατζόπουλο και σε θέματα συμμοριών και φύλαξης στόχων, όπως ήταν το σπίτι του Μπίκα, τον κύριο Βλαστό. Και οι δύο έχουν ισόβια, αλλά αυτά είναι λεπτομερειούλες. Οι «τρεις» δικαίωσαν απόλυτα τον Κόκκαλη! Δε θα τολμήσει κανείς να ξαναπεί ότι ο Κόκκαλης έπαιρνε τα πρωταθλήματα με τον Γκαγκάτση. Όλες αυτές τις μπούρδες τις έκαναν αυτοί. Ο Ντέμης δεν έλεγε ότι χτυπάει την ΑΕΚ; Ο ΠΑΟΚ δεν έλεγε ότι είναι ανεπιθύμητος; Ο Παναθηναϊκός δεν έλεγε χίλια πράγματα; Από την ώρα που τον δέχονται, σημαίνει ότι οι ίδιοι αναιρούν τους εαυτούς τους. Σύμφωνα με μία εξήγηση του Αλαφούζου ότι ξέρει τον χώρο, το ίδιο ισχύει και για τους Τσοχατζόπουλο και Βλαστό. Ο μόνος που είναι απόλυτα συνεπής είναι ο Ολυμπιακός».

Στη συνέχεια ήταν αποκαλυπτικός, εξηγώντας πως το ρόλο του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην επιλογή Γκαγκάτση: «Ο Κουτσοκούμνης έχει αμαρτωλό παρελθόν στην Κύπρο. Είχε στενές επαγγελματικές σχέσεις με τον Γκαγκάτση και προσπάθησε να τον βάλει τον Μάιο. Όταν δεν μπόρεσε, λόγω του σκανδάλου της κάρτας υγείας, το έκανε μέσω Σούπερ Λιγκ με έγκριση του Θεοδωρίδη. Εγώ, βέβαια, ξέρω ότι ο Σαββίδης τον είχε κυνηγήσει τον Γκαγκάτση. Τώρα πώς λέει «ναι» μέσω του γιου του; Ο Σαββίδης που έλεγε «δεν θέλω να τον δω μπροστά μου», έδωσε εντολή στον γιο του Γκαγκάτση να τον ψηφίσει. Ο Μελισανίδης είπε «ναι» λόγω Κουτσοκούμνη. Σχετικά με τον Παναθηναϊκό, αδυνατώ να πιστέψω τη δήλωση Αλαφούζου περί ειδικού στο χώρο που μπορεί να βοηθήσει. Γι αυτό έφερα το ακραίο παράδειγμα με Τσοχατζόπουλο και Βλαστό.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα