Επικοινωνιακό θέατρο του παραλόγου με Εσιέν

Το καλοκαίρι, όταν αποκτήθηκε ο Μίκαελ Εσιέν από τον Παναθηναϊκό, άπαντες έκαναν λόγο για την αυγή μιας νέας εποχής, για αναθεώρηση στόχων και μεγαλεία. Η ΠΑΕ διέρρευσε εντέχνως την πιθανή –τότε– μεταγραφή, προκειμένου να «μετρήσει» τις αντιδράσεις του κόσμου, και όταν είδε τον ενθουσιασμό και την προοπτική εσόδων, τότε προχώρησε στην απόκτηση του διεθνούς Γκανέζου από τη Μίλαν. Όταν έγιναν οι επαφές, τίποτε δεν έμεινε κρυφό. Στον Παναθηναϊκό γνώριζαν πολύ καλά ότι ο ποδοσφαιριστής έχει ένα πρόβλημα στους κοιλιακούς. Δεν τους το έκρυψε κανείς. Εκείνοι το αποσιώπησαν από τον κόσμο.

Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή. Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα με τον Μίκαελ Εσιέν. Ο Γκανέζος αισθάνθηκε εκ νέου ενοχλήσεις στους εγχειρισμένους κοιλιακούς του, γεγονός που σημαίνει ότι θα καθυστερήσει η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Αμέσως άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες «περίεργες» ειδήσεις, όπως αυτή με το αλκοτέστ, την οποία διέψευσε η ΠΑΕ. Ο Γκανέζος, ωστόσο, εκτέθηκε και η εικόνα του υπέστη πλήγμα. Ο κόσμος έχει αρχίσει και μουρμουράει για τον παίκτη, γεγονός που ενδεχομένως να διαδραματίσει τον ρόλο του στο μέλλον.

Η ενημέρωση για το πρόβλημα
Μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα όμως, έχουν προηγηθεί πολλά. Ο Παναθηναϊκός ενημερώθηκε από την πλευρά του ποδοσφαιριστή για το θέμα που είχε με τους κοιλιακούς. Αυτός ήταν και ο λόγος που αγωνίστηκε σε ελάχιστα παιχνίδια με τη Μίλαν την τελευταία του σεζόν. Αυτός ήταν και ο λόγος, επίσης, που δεν θέλησε να πάρει μεταγραφή στην Αγγλία ή σε άλλο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καθώς γνώριζε ότι θα έχανε όλη τη σεζόν. Ο ρυθμός της Premier League, λόγου χάρη, δεν επιτρέπει την παραμικρή ολιγωρία σε ανάλογα προβλήματα τραυματισμού. Η απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση των «πράσινων» ήταν άμεσα εξαρτημένη από το πρόβλημά του, το οποίο φάνηκε και στις εξετάσεις που υποβλήθηκε πριν υπογράψει στο «τριφύλλι».

Η εκτίμηση του ιατρικού τιμ
Τι συνέβη τότε; Οι γιατροί του Παναθηναϊκού ρωτήθηκαν αν ο Εσιέν μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημα χωρίς επέμβαση. Η απάντηση ήταν εν μέρει καταφατική. Σε ανάλογες περιπτώσεις, ο τραυματισμός ξεπερνιέται με ειδικό πρόγραμμα προπόνησης και ειδική αποθεραπεία. Για να επιτευχθεί, όμως, απαιτείται χρόνος. Στον Παναθηναϊκό «φόρτωσαν» τον παίκτη, ο οποίος ήταν ήδη καταπονημένος από την προηγούμενη σεζόν, κατά την οποία δεν υποβλήθηκε όπως έπρεπε σε επέμβαση, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η κατάστασή του και να αντιμετωπίζεται μόνο με χειρουργείο. Σε αυτή τη φάση υπήρξαν οι κατηγορίες προς το ιατρικό τιμ. Προφανώς οι «πράσινοι» δεν προσδοκούσαν σε ιατρική γνωμάτευση, αλλά σε… θαυματοποιούς. Ο παίκτης έπρεπε να ακολουθήσει πρόγραμμα συντήρησης. Δεν συνέβη αυτό, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην επέμβαση.

Η μετατόπιση των ευθυνών
Από τότε ξεκίνησε το «τένις» των ευθυνών. Ο ένας επιρρίπτει την ευθύνη στον άλλον. Παράλληλα, «έσκασαν» και οι δύο αποκλεισμοί στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα η ένταση να φτάσει στα ύψη. Με τα πολλά, ο Εσιέν ολοκλήρωσε την αποθεραπεία του και ήταν σχεδόν έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση, όταν αισθάνθηκε εκ νέου ενοχλήσεις! Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα. Πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση; Ο ένας χρεώνει στον άλλον το θέμα του Εσιέν και όλοι μαζί αναζητούν πώς θα καλύψουν το πολύ ακριβό του συμβόλαιο, ενώ ο ίδιος δεν έχει αγωνιστεί ούτε σε ένα λεπτό επίσημου αγώνα, ανταποδίδοντας μέρος του κόστους.

Το «ζουμί» της ιστορίας
Εδώ είναι το «ζουμί» της ιστορίας. Στο περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου έχει ξεκινήσει μια κουβέντα περί πιθανής αποδέσμευσης του Γκανέζου ποδοσφαιριστή. Αν το πρόβλημά του δεν ξεπεραστεί γρήγορα, τότε είναι πολύ πιθανό να κινηθούν οι διαδικασίες για τη λύση του συμβολαίου του. Κυκλοφόρησε επίσης μια φήμη, ότι υπάρχει ειδικός όρος στο συμβόλαιό του, βάσει του οποίου οι «πράσινοι» έχουν δικαίωμα να λύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία αν ο παίκτης παρουσιάσει πρόβλημα τραυματισμού, που δεν δημιουργήθηκε κατά την παρουσία του στην ομάδα.
Με άλλα λόγια, έχει ξεκινήσει μία κουβέντα για το μέλλον της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Μίκαελ Εσιέν. Όλα τα υπόλοιπα περί… αλκοτέστ, συζητήσεων με τους Βόκολο, Φύσσα και της αγωνίας για τον παίκτη, εντάσσονται στο πλαίσιο του γνωστού θεάτρου του παραλόγου, το οποίο εφαρμόζεται όποτε θέλει κάποιος να «θολώσει τα νερά». Το θέμα είναι ένα. Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ο προϋπολογισμός του βγήκε εκτός πλάνου για τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια, και το ταμείο δεν αντέχει συμβόλαιο σαν του Εσιέν, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που η ομάδα δεν δείχνει ικανή να διεκδικήσει ούτε τον τίτλο στην Ελλάδα, πετώντας βαθμούς με τον Πανιώνιο.
Το έξτρα πριμ του Αλαφούζου για τον τίτλο μοιάζει με… υπόσχεση εκ του ασφαλούς. Το ενδεχόμενο να κατακτήσει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός είναι απίθανο, ενώ αν γίνει κανένα θαύμα και το πετύχει, το κόστος θα είναι ελάχιστο μπροστά στα οφέλη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα