Επικριτικός για ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ο Δασκαλόπουλος

Κριτική στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα που έχουν κυβερνήσει από τη μεταπολίτευση και μετά, άσκησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Επενδυτής», ενώ επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει νέο εθνικό σχέδιο.

«Τα κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης κλήθηκαν να κόψουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονταν και να αποδομήσουν το πελατειακό και αδηφάγο κράτος που είχαν εκθρέψει», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας επίσης ότι «η κρατικοδίαιτη οικονομία δημιούργησε κρατικοδίαιτο και νεοπλουτικό επιχειρηματικό κατεστημένο, που έμαθε να κάνει τις δουλειές του διαπλεκόμενο με την πολιτική εξουσία».

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία που εκφράζεται από την πλευρά της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση.

Ο πρόεδρος των Ελλήνων βιομηχάνων επισήμανε ότι «η ανασυγκρότηση, η ανάπτυξη κι ο εκσυγχρονισμός του τόπου απαιτούν μια ιθύνουσα επιχειρηματική δομή άλλων προδιαγραφών. Οι μεταπράτες του παλιού παραμένουν ισχυροί, και καλύτερα οργανωμένοι, με ισχυρή μιντιακή στήριξη. Οι μάχες οπισθοφυλακής είναι καταδικασμένες.  Ο τόπος χρειάζεται νέα εμπροσθοφυλακή για να ξανασταθεί στα πόδια του. Είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν δημιουργικές εξελίξεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα