Επιλέγει σουηδικό μοντέλο!

Τελικά δεν θα μείνει ορφανή η θέση που άφησε ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς αποχαιρετώντας την ΑΕΚ. Λίγους μήνες μετά, η ΠΑΕ συμφώνησε σε όλα με τον 39χρονο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς και έτσι η ομάδα συνεχίζει την παράδοση που θέλει το σύλλογο να φέρνει στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή έναν πρώην ποδοσφαιριστή της.

Ο Μαϊστόροβιτς έπαιξε τη διετία 2008-10 στην ΑΕΚ και μάλιστα τα είχε πάει περίφημα. Πραγματικός ογκόλιθος, είχε ασγωνιστεί σε 82 ματς και είχε σκοράρει επτά φορές. Εξαιρετικά ικανός αμυντικός, έκανε καλή καριέρα και στη Σέλτικ, και στη Βασιλεία, και στη Τβέντε, σε όλα τα πρωταθλήματα στα οποία αγωνίστηκε, σε όλες τις ομάδες. Αν και στόπερ πέτυχε 62 γκολ στην καριέρα του σε σύνολο 517 αγώνων. Στη Βασιλεία τη σεζόν 2007-08, πριν έρθει στην ΑΕΚ δηλαδή, κατάφερε να σκοράρει 12 φορές. Τύφλα να έχουν οι σέντερ φορ.

Για όσους θυμούνται, ένα γκολ που έβαλε όσο έπαιζε στην ΑΕΚ οδήγησε τον Ντέμη Νικολαΐδη στην έξοδο στις 2 Νοέμβρη του 2008. Ο τότε πρόεδρος της Ένωσης ενοχλήθηκε που ο κόσμος αποδοκίμασε τον Σουηδό επειδή πανηγύρισε θερμά μία απλή ισοφάριση με τον Αστέρα Τρίπολης (βέβαια η ΑΕΚ μετά νίκησε με γκολ του Τζιμπούρ στο 90’). Οι εποχές τότε ήταν παράξενες, η ΑΕΚ προερχόταν από τέσσερα ματς χωρίς νίκη και οι αποδοκιμασίες αποτέλεσαν απλά αφορμή για να φύγει ο Ντέμης, που τώρα δεν αποκλείεται να προέτρεψε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να πάρει αυτή την απόφαση.

Υπέρ του Μαϊστόροβιτς σίγουρα τάχθηκε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού είχαν καλή συνεργασία το 2009, ενώ και το βιογραφικό του Σουηδού ως τεχνικός διευθυντής εδώ και τρία χρόνια, αλλά και η δεδομένη επαγγελματική συνείδηση του Ντάνιελ, λόγω του ότι είναι Σκανδιναβός, οδήγησαν τον ηγέτη της ΑΕΚ σε αυτή την απόφαση. Να σημειωθεί πως ο Μαϊστόροβιτς μιλάει πέρα από σουηδικά άλλες επτά γλώσσες, αγγλικά, γερμανικά, σέρβικα, δανέζικα, ολλανδικά, νορβηγικά και ελληνικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα