Επιμένει ο Γαβρόγλου στη σύσταση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Την άποψη ότι η σύσταση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ) έγινε βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου κατά τη σημερινή, πρώτη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυσή του, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Το σύνολο των ρυθμίσεων είναι εμβληματικό για τη χώρα», είπε ο κ. Γαβρόγλου και αναλύοντας τις διαδικασίες που διενεργούνται μεταξύ και άλλων πανεπιστημίων και ΤΕΙ, συμπλήρωσε: “Συγκροτούμε ομάδες εργασίας από άτομα που γνωρίζουν τις τοπικές συνθήκες. Θέλουμε πορίσματα με ακαδημαϊκά κριτήρια. Το τι θα γίνει πολιτικά και κοινωνικά, είναι δεύτερο στάδιο”.

Ο κ. Γαβρόγλου ενημέρωσε ότι για την εκπόνηση του σχεδίου ίδρυσης του νέου πανεπιστημίου, το υπουργείο, βασίστηκε σε αξιολογήσεις της ΑΔΙΠ, σε έκθεση βιωσιμότητας, αλλά και στην διαβούλευση που έχει γίνει τους τελευταίους επτά μήνες. Ο υπουργός εξήρε τη θετική συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, που «συνέβαλε στη βελτίωση πτυχών του εγχειρήματος, αλλά και προσέφερε υλικές υποδομές» και παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν θα θιγούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Ακόμη, εξήγησε για μία ακόμη φορά το σκεπτικό πίσω από την πρωτοβουλία να υπάρξει πρόβλεψη για τα αδέρφια που φοιτούν σε διαφορετικές πόλεις και ανέλυσε το πλαίσιο εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα