Επιμένει στην αθωότητά του ο Μάκης Ψωμιάδης

Συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη του πρώην μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την περίοδο διοικήσεως της από την οικογένειά του (Ιούνιος 2001-2002).

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου στην σημερινή διαδικασία επικεντρώθηκε στην αντίκρουση με έγγραφα στοιχείων που είχε επικαλεστεί ο ελεγκτής των οικονομικών της ΠΑΕ, Γ. Ρόκκας καταθέτοντας ως μάρτυρας σε προηγούμενη συνεδρίαση. Σύμφωνα με αυτά  ο Ψωμιάδης είχε εισπράξει επιταγές της ΑΕΚ (εκδόσεως της εταιρίας  Netmed που κατείχε τα τηλεοπτικά δικαιωματα της ΑΕΚ ) ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα τα οποία δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της ομάδας.

Ο Μάκης Ψωμιάδης προσκόμισε  στο Δικαστήριο τα πρωτότυπα σώματα των ανείσπρακτων επιταγών από την εταιρεία. Μάλιστα οι συνήγοροι υπεράπισής του κατέθεσαν μήνυση για ψευδορκία σε βάρος του μάρτυρα Ρόκκα , τον οποίο είχε προτείνει η πολιτική αγωγή και ο Ψωμιάδης  φώναζε “αυτή είναι η αθωότητα Ν.Αντωνιάδης (συνηγορος): “Μας είχε πει ο μάρτυρας ότι είχε δει στοιχεία ότι εισπράχθηκαν”.

Γ. Ρόκκας (μάρτυρας): “Παραστατικά μου έδειξαν, ότι είχαν γίνει οι πληρωμές. Δεν μπορούσα να τα ελέγξω”.

Γ.Ηρειώτης: (συνήγορος) :”Τι ακριβώς χαρτιά είδατε;”.

Γ. Ρόκκας: “Κινήσεις λογαριασμών”.

Ν.Αντωνιάδης: “Εδω όμως μας είπατε ότι τα λεφτά αυτά δεν πέρασαν από τα ταμεία της ΑΕΚ. Και πειστήκατε έτσι, εσείς ο οικονομολόγος;”.

Η υπεράσπιση Ψωμιάδη ανέδειξε επίσης στοιχεία από το πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου τον οποίο είχε διενεργήσει ο εν λόγω μάρτυρας, Γιώργος Ρόκκας, κατόπιν παραγγελίας των υποψήφιων αγοραστών της ομάδας (Νικολαίδη, Κανελλόπουλου κ.α.) μετά την αποχώρηση της οικογένειας Ψωμιάδη από την ΑΕΚ. Σύμφωνα με αυτό η ζημιά που προκύπτει (από τα βιβλία της ομάδας) για τη διοίκηση Ψωμιάδη ανέρχεται στις 660.000 ευρώ.

Χρ.Στάθης (συνήγορος) προς μάρτυρα: “Οταν ανέλαβε τη διοίκηση της ΑΕΚ η οικογένεια Ψωμιάδη, τι ζημιά υπήρχε;”.

Γ. Ρόκκας: “Πρέπει νάταν μεγάλο ποσόν.Λογικά ήταν πάνω απο 30 εκατομμύρια η ζημιά”.

Χρ. Στάθης (προς δικαστήριο): “Θάπρεπε να ενεργήσετε αυταπάγγελτα. Οι αντιφάσεις του μάρτυρα είναι πρόδηλες… Προκύπτει και από το πόρισμά του που λάβαμε τώρα υπόψη ότι από τα περιβόητα τιμολόγια Κατσαρού δεν υπέστη ζημιά η ΑΕΚ, αφού αυτά αντιλογίστηκαν, παρά μόνο φορολογική η οποία έχει ήδη κριθεί”.

Να σημειωθεί πώς το εν λόγω πόρισμα έφτασε στο δικαστήριο μετά  από αιτημα  της υπεράσπισης στο οποίο ήταν αντίθετη η πολιτική αγωγή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα