Επιμένει στη μάχη για το γήπεδο ο Παναθηναϊκός!

Δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να… διασώσει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός, καταθέτοντας έφεση στον Γ’ Βαθμό του Ελεγκτικού Συμβουλίου, κατά της απόφασης που μπλοκάρει τη χρηματοδότηση για την ανακαίνιση του γηπέδου.

Ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει δύο μεγάλα θέματα ενόψει των επόμενων χρόνων. Το ένα αφορά τη χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια, για την ανακαίνιση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, το οποίο είχε εγκριθεί, αλλά «πάγωσε» μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου. Το σκεπτικό της απόφασης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι βάσει Νόμου, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας θα κατεδαφιστεί σε λίγα χρόνια. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει λόγος να ανακαινιστεί, με χρήματα που προέρχονται από κοινοτικά κονδύλια. Αναφερόμαστε στα περιβόητα 7 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία είχαν εκταμιευθεί γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Ο Παναθηναϊκός προσέφυγε κατά της απόφασης, αλλά δεν πέτυχε την άρση της. Η νέα προσφυγή στον Γ’ Βαθμό, είναι και η τελευταία που μπορεί να πραγματοποιήσει το «τριφύλλι», καθώς η όποια απόφαση ληφθεί από την Ολομέλεια, θα είναι οριστική και αμετάκλητη. Τι σημαίνει αυτό; Πως αν δεν κερδίσει την έφεση ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να ξεχάσει τη χρηματοδότηση του έργου από την Ευρώπη.

Πίσω απ’ όλη αυτή την ιστορία, κρύβεται κάτι πολύ μεγαλύτερο. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όντας εγκλωβισμένος στο Νόμο της Διπλής Ανάπλασης και του Προεδρικού διατάγματος που εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων, με Δήμαρχο τον Γιώργο Καμίνη, ο οποίος διεκδικεί την έκταση, προκειμένου να φτιάξει πάρκο, όπως προβλέπεται και στον Νέο Ρυθμιστικό Κώδικα.

Ο Παναθηναϊκός κάνει προσπάθεια να καταργήσει το Προεδρικό Διάταγμα και να απεμπλακεί η Λεωφόρος από την αναμόρφωση της περιοχής του Βοτανικού και του Ελαιώνα. Καμία Κυβέρνηση μέχρι τώρα, όλα αυτά τα χρόνια, δεν φρόντισε για τα αυτονόητα, διατηρώντας τη μεγάλη ομάδα της Αθήνας, δέσμια στις ορέξεις της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Εφόσον στον Παναθηναϊκό κερδίσουν την προσφυγή στο Ελεγκτικό Συμβούλιο και πετύχουν τη χρηματοδότηση της ανακαίνισης του «Απόστολος Νικολαϊδης», θα έχουν ένα ακόμη ισχυρό χαρτί στα χέρια τους, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν το γήπεδο και να το απεγκλωβίσουν απ’ όλη αυτή τη διαδικασία που έχει ενταχθεί και τον κίνδυνο να κατεδαφιστεί η ιστορική έδρα της αθηναϊκής ομάδας. Διότι, όπως το σκέφτονται στον Παναθηναϊκό, η χρηματοδότηση για την ανακαίνιση της Λεωφόρου, θα ισοδυναμεί με αναγνώριση των δικαιωμάτων του «τριφυλλιού» στο γήπεδο. Κάτι που θα χρησιμοποιηθεί στην προσπάθεια να απεμπλακεί η όλη κατάσταση από τη Διπλή Ανάπλαση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα